h i r d e t é s

Két hete jelentette be Orbán a "gazdaságvédelmi tervet" - Totális kudarc, százezres új munkanélküliség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két hete jelentette be Orbán a "gazdaságvédelmi tervet" - Totális kudarc, százezres új munkanélküliség

2020. április 20. - 14:03

 

Pontosan két hete jelentette be Orbán Viktor az úgynevezett gazdaságvédelmi akciótervét. 

Mostanra sajnos beigazolódott, amit mindenki mondott erről a csomagról közgazdásztól magyar vállalkozón át a DK-ig: ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad. - írja közleményében dr. Molnár Csaba.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a felelős a több százezres munkanélküliségért! Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálta a pénzt válságkezelésre, munkahelyvédelemre és bérkiegészítésre. Így néz ki, amikor egy kormány elveszíti az irányítást és nem tud reagálni egy válságra.

A DK azt kéri a kormánytól, hogy Magyarország és a magyar emberek érdekében hajtsa végre a DK 20 pontos gazdasági és szociális válságkezelő csomagját! Fizessék ki a bajba került magyar vállalkozások bérköltségének 80%-át, adjanak keresetpótló támogatást a frissen kirúgottaknak, adjanak azonnali juttatást az áremelkedés miatt bajba kerülő nyugdíjasoknak, vezessenek be rezsimoratóriumot a veszélyhelyzet alatt! Ezt kértük két hete is, a kormány nem hallgatott ránk, látjuk az eredményét. - hívja fel a figyelmet az ellenzéki párt.


 

Kommentek

h i r d e t é s