h i r d e t é s

Késő nyári idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Késő nyári idő

2018. október 09. - 06:21

 

A következő reggeleken egyre több helyen válik párássá a levegő és képződik köd, délutánonként napos, késő nyárias időben lehet részünk! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon helyenként párás lesz a levegő. 

Délután a napos időt csak helyenként zavarhatják felhők. Csapadék nem alakul ki.

A mérsékelt szél mellett 20, 25 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra is frontmentes, késő nyári időre számíthatunk, a szinte zavartalan napsütés jótékony hatással lehet hangulatára és közérzetére. - írja a meteoklinika.hu

A következő napokon az évszakhoz képest több fokkal melegebb lesz, ez pedig sokak szervezetét megviseli. A melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatnak és főleg délkeleten intenzív tünetek is jelentkezhetnek. A fejfájás megelőzése és mérséklése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékbevitelre, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása kerülendő! A fáradtság leküzdése érdekében fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített teát.

A szív-és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében vérnyomásproblémák, mellkasi fájdalom és rosszullét jelentkezhet, a krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket.

A reggeli órákban több helyen párássá válik a levegő, helyenként köd képződik. A nyirkos időben az ízületi bántalmakkal élők sajgó végtagokkal ébredhetnek, ajánlott egy könnyű, átmozgató tornával kezdeni a napot. 

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, most lehetőség nyílik több időt a friss levegőn tölteni és feltölteni a D-vitamin készletet.  A nyárias időben ne feledkezzen meg a folyamatos folyadék utánpótlásról és az egészséges táplálkozásról!

A pollenterhelés az északi országrészben alacsony marad, a déli területeken növekedhet valamelyest a légköri pollenkoncentráció. Az allergiásoknál a parlagfű okozhat intenzívebb tüneteket, ajánlott a sűrűbb kéz- és hajmosás!

A közlekedésben a reggelente képződő pára és ködfoltok jelentik a legfőbb veszélyt. A párás, ködös területeken jelentősen lecsökken a látástáv és az útburkolat is nedvessé válhat, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s