fbpx Karácsony: nem adjuk a diákváros egyetlen négyzetcentiméterét se | CIVILHETES

h i r d e t é s

Karácsony: nem adjuk a diákváros egyetlen négyzetcentiméterét se

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony: nem adjuk a diákváros egyetlen négyzetcentiméterét se

2021. május 27. - 18:42

 

A főváros és Ferencváros nem enged, nem adjuk a diákváros egyetlen négyzetcentiméterét se - írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy az Országgyűlés megkezdte a Fudan Egyetemről szóló előterjesztés tárgyalását.

Forrás: Facebook

A főpolgármester szerint "a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt álló elitegyetem rossz".

Mint írta, tizenöt neves magyar közgazdász állásfoglalása arról szól, hogy az egyetem rossz a magyar gazdaságnak, mert hosszú időre, hátrányos feltételek mellett adósítaná el az országot. Úgy folytatta: az intézmény rossz Budapestnek, benne Ferencvárosnak, mert kiszorítaná a Diákváros egy részét; a magyar felsőoktatásnak, mert vállalhatatlan bérkülönbségeket idézne elő és leértékelné a magyar egyetemeket; valamint a magyar diákoknak, mert nem jutna annyi magyar fiatalnak elérhető lakhatás, a kínai elitegyetem tandíja pedig 99 százalékuknak megfizethetetlen.

Azt írta, az egyetem rossz mindazoknak a magyaroknak, akik nem szeretnék adóforintjaikat a Kínai Kommunista Párt befolyásának szolgálatára fordítani.

"Ez a projekt Kínának jó, mert saját gazdasági, politikai és titkosszolgálati érdekeiket szolgálja, és talán jó a fideszes kiváltságosoknak, akiknek alighanem csurran-cseppen valami a kínai bevételekből" - fogalmazott Karácsony Gergely. (MTI)


 

h i r d e t é s