fbpx Jogi eljárást indít Szájer József a Blikkben megjelent lesifotók miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jogi eljárást indít Szájer József a Blikkben megjelent lesifotók miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jogi eljárást indít Szájer József a Blikkben megjelent lesifotók miatt

2021. augusztus 25. - 17:52

 

A volt európai parlamenti képviselőt balatoni nyaralójában fotózta le a bulvárlap.

Forrás: MTI

Jogi eljárást indít – jelentette be Szájer József azután, hogy a Blikk fotókat jelentetett meg róla, amelyeken balatoni ingatlanja udvarán látható. 

A volt európai parlamenti képviselő azt írta, hogy a lap róla szóló cikkében

valótlan állítások és magántermészetű személyes adatok szerepelnek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a személyes adatokat, a képmást és a magánélethez való jogot törvény védi, azok megsértése törvénytelen. Az eljárás megindítását azzal indokolta, hogy sem a képek, sem az adatok nyilvánosságra hozatalához nem járult hozzá, ezzel a lap megsértette a személyiségi jogait.

A bulvárlap szerda reggel tett közzé fotókat, amelyeken Szájer rövidebb szakállal és lefogyva volt látható balatoni, saját stéges nyaralójában, azzal a szöveggel, hogy a volt politikus „itt bújt el a szexbotránya után.”

A Fidesz-alapítótag és az Alaptörvény szerzője azután mondott le EP-mandátumáról, hogy a kijárási szabályokat megszegve részt vett Brüsszelben egy szexpartin (amelyet ő maga házibulinak nevezett). A helyszínről az ereszcsatornán menekült, de elkapták a rendőrök, ráadásul drogot is találtak a táskájában, amelyről azt állította, nhogy nem az övé. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s