h i r d e t é s

Ismerje meg a bridge előnyeit, és használja ki az élet minden területén!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismerje meg a bridge előnyeit, és használja ki az élet minden területén!

2021. november 17. - 09:12

Manapság egyre nagyobb a szükségessége két hálózat összekötésének. Mindez nem csak kifejezetten hasznos, hanem sok esetben nélkülözhetetlen folyamat is lehet.

Forrás: bestmarkt.hu

Mégis mihez? Mondjuk egy távolabbi hálózathoz csatlakozó számítógéphez való hozzáféréshez, ahonnan különböző programokat szeretne elérni vagy bizonyos fájlokat átmásolni. Egy másik hálózat internet kapcsolatának a használatához vagy esetleg egy közös játéknak is megfelelő színteret biztosíthat két hálózat összeköttetése.

Az ehhez szükséges hálózati eszközt nevezzük bridge-nek. A neve is beszédes, hiszen szinte egy hidat biztosít a két hálózat között. A kapcsolat létrejöttéhez mindkét oldalon rendelkezni kell WiFi routerrel. Amennyiben a két hálózat összeköttetése biztosított, akkor egy összefüggő hálózat jön létre, amely egyenrangú csatlakozási pontokkal fog rendelkezni.

A bridge és a WDS mód

A két hálózat egybeolvasztása egyszerűen kivitelezhető WDS módon, amennyiben mindkét WiFi router támogatja. Így a számítógépek ugyanúgy csatlakozni fognak a WiFi-n keresztül, tetszőleges számban. Azonban ehhez azonosnak kell lenniük mindkét router hálózati beállításainak. A konfigurációt követően érdemes titkosítani a WiFi elérést annak érdekében, hogy illetéktelenek ne legyenek képesek hozzáférni a hálózathoz, és az adatai védve legyenek a kíváncsi szemek elől.

A WDS összeköttetésnek is megvannak a maga hátrányai, hiszen az elérhető sávszélesség felének a kihasználására lesz képes a csatlakozó számítógép és ezáltal a felhasználó.

Azaz az adatátviteli sebesség a felére is csökkenhet, vagyis abban az esetben, ha az összeköttetés 18 Mbit/s sebességen sikerül, akkor 9 Mbit/s sebesség felhasználására lesznek képesek a csatlakozók. Biztosan már Ön is tapasztalhatta, hogy a gyenge jel és a nagy távolság miatt akadályozott a kapcsolat. Így akadozik a megnézni kívánt videó vagy tévéadás, kifejezetten lassú és hosszú időt igényel ezeknek a betöltése, esetleg csak a lakás egy bizonyos pontján érhető el a várt hatás, ami nem biztos, hogy felhasználás szempontjából is a legkényelmesebb.

Pont-Pont vagy Multi Point Bridge

Amennyiben szeretne többet megtudni a bridge-ről és megvásárolni az Ön számára legideálisabbat, legyen szó üzleti szektorról vagy otthonáról, akkor nézzen körül a BestMarkt bridge kínálatában. Minden típust megtalálhat részletes leírásokkal, így biztosan nem fog mellényúlni a választás alkalmával.

Másik típus lehet a Pont-Pont vagy WiFi híd módszer, ami már speciális beállításokat igényelhet. Ekkor a két pontot vezeték nélkül képes csatlakoztatni, azonban mindenképpen szakember szükséges a kapcsolat létrehozásához. Végül pedig a Multi Point Bridge is egy megoldásként szolgálhat, amely több AP csatlakozását is engedélyezi a Hozzáférési Ponthoz.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s