h i r d e t é s

Így szimulálják a harcot a sztratoszférában az oroszok a MiG-31-esekkel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így szimulálják a harcot a sztratoszférában az oroszok a MiG-31-esekkel

2020. október 13. - 08:20

 

A 80-as évek elején hadba állított Mikoyan MiG-31 az egyik legsokoldalúbb hadigépnek bizonyult az évtizedek során, mely számos fejlesztésen esett át.

MiG-31 - Forrás: USA Defense News

Oroszország is folyamatosan fejleszti a haditechnikáját, és ez a természetesen a repülőgépeket is érinti. Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azokat a felvételeket, amiken a MiG-31-es gépek a sztratoszférában harcolnak egymással egy szimuláció során.

Ez a csendes-óceáni flotta tengeri gyakorlatinak része a távol-keleti régióban, Kamcsatkában. A videós anyagból jól látni, ahogy a repülőgépek az ellenséges behatolók elfogását gyakorolják, mielőtt visszatérnének a földre, és mindezt mintegy 20 000 méteres magasságban – írta a Sputnik News.

A gyakorlat bonyolítása érdekében a pilóták azt a feladatot kapták, hogy kutassanak fel egy feltételezhető ellenséget a légvédelem segítsége nélkül. A közel 40 évvel ezelőtt hadba állított MiG-31 továbbra is a világ egyik leggyorsabb katonai repülőgépe.

A sugárhajtású gépet a 70-es években kezdték el tervezni az amerikai kémrepülők üldözésére, mely képes elérni a 2500 km/órát. Oroszország legalább 2030-ig folytathatja a típus működtetését, és közben már 250 különböző MiG-31 vár bevetésre, köztük olyan 10 géppel, amiket az új Kinzhal hiperszonikus rakéta szállítására alakítottak át. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s