h i r d e t é s

Hússzor több vírus van a brit variáns által fertőzött magyarokban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hússzor több vírus van a brit variáns által fertőzött magyarokban

2021. március 11. - 15:40

A Neumann Labs-nál kimutatott fertőzések 95 százaléka köthető a koronavírus brit mutánshoz.

A kép illusztráció! - Fotó: Varga György / MTI

Megdöbbentő felfedezésre jutottak a magyar tulajdonú Neumann Labs diagnosztikai labor szakértői miután a náluk levett PCR tesztek eredményeinek adatait kielemezték. Méréseik szerint ugyanis a brit variáns által fertőzött személyekben 10-szer, sőt akár 20-szor több vírus van jelen, mint a régi hagyományos variáns általi fertőzöttekben.

A nukleinsav alapú PCR-teszt nemcsak elképesztő hatékonysággal képes fertőzések kimutatására, hanem hatékony vírusterhelést mérő módszer is. Az utóbbi időben a cégnél elvégzett napi 3000 tesztből a pozitívnak bizonyult minták mintegy 95 százalékában már a brit variánst azonosították, és ezekben a mintákbanátlagosan 15-ször annyi vírust mértek, mint a korábbi, az első és második hullámban terjedő vuhani vírusfertőzöttek esetében. A labor kutatói 1500 brit mutációval fertőzött mintáját vizsgálva jutottak erre a következtetésre. A dél-afrikai mutánsból mindössze néhány esetet találtak.

Ezek az adatok megerősítik azt a tudományos feltételezést, hogy egy személy mintájában talált vírusmennyiség egyenesen arányos lehet a betegség súlyosságával. Sőt, még az is elképzelhető, hogy azért fertőzőbb a brit variáns nagyjából 50 százalékkal, mert a betegekben egyszerűen több vírus termelődik, így könnyebben tudják átadni. (infostart.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s