h i r d e t é s

Hatalmas a baj Olaszországban, repülővel viszik a betegeket Németországba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatalmas a baj Olaszországban, repülővel viszik a betegeket Németországba

2020. március 28. - 08:39

 

Az észak-olaszországi egészségügyi létesítmények túlterheltsége miatt a német légierő koronavírusos olasz betegeket visz Németországba szombaton. 

Airbus A310 MRT MedEvac Paderborn felett - Forrás: wikipedia / German Air Force Public Information Office

A légierő repülő intenzív osztályán, amelyet egy Airbus A310 MedEvac típusú repülőgépen rendeztek be, hat súlyos beteg olasz állampolgárt szállítanak Bergamóból Kölnbe.

A repülő szombat reggel indult útnak Kölnből, és még aznap visszatér - számolt be a dpa német hírügynökség. A betegeket civil kórházakban helyezik el Bochumban, Kölnben és Bonnban.

"A legnagyobb szükség idején magától értetődő, hogy barátaink oldalán állunk" - mondta Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter. "Európának össze kell tartania" - tette hozzá.

A repülő fedélzetén egyszerre hat, intenzív ellátásra szoruló beteget tudnak szállítani. Ezen kívül még 38 ágy áll rendelkezésre, és 16 beteg állapotát tudják folyamatos figyelemmel kísérni monitorokon. A repülőgépen a betegeken kívül egy legfeljebb 25 tagú orvosi csapat tartózkodhat. A német légierő a Köln-Wahn repülőtéren állandó készenlétben tart egy MEdEvac-Airbust.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint Németországban 50 871 fertőzött mellett viszonylag alacsony, mindössze 351 a halálesetek száma. Olaszországban eközben 86 498 fertőzöttre 9134 haláleset jut. A német kancellári hivatal bejelentette, hogy április 20-ig biztosan nem enyhítenek a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon. (MTI) / portfolio.hu


 

h i r d e t é s