h i r d e t é s

Három év felfüggesztettet kér az ügyészség Fekete-Győr Andrásra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Három év felfüggesztettet kér az ügyészség Fekete-Győr Andrásra

2020. december 17. - 15:57

 

Mert eldobott egy füstbombát egy két évvel ezelőtti tüntetésen, az ügyészség szerint ezzel akadályozva a rendőröket.

Fekete-Győr András - Forrás: szmo.hu

Előzetes tárgyalást tartottak Fekete-Győr András büntetőügyében. 

Az ügyészség szeptember végén emelt vádat a Momentum elnöke ellen, mert 2018 decemberében füstgránátot dobott a rendőrökre a túlóratörvény miatt szervezett tüntetésen. 1 év 6 hónap börtönbüntetést kértek Fekete-Győrre, három évre felfüggesztve. 

A Momentum közleménye szerint Fekete-Győr azt mondta a bíróságon, hogy megértette "az Orbán Viktor által tollba mondott vádat", de semmilyen bűncselekményt nem követett el. A politikus a tünetés utáni napokban elismerte, hogy ő dobta el a füstbombát. Az ügyészség szerint ezzel jogszerű eljárásukban akadályozta a rendőröket. 

A bíróság jövő év elejére tűzte ki az első rendes tárgyalást. 

"Fontosnak tartom elismételni, hogy politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért. Ahogyan vállaltam az eddigiekben, vállalni fogom a jövőben is. Az Orbán-ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás, egyedül Oroszországban vagy Törökországban nem lenne abszurd. Szinte napra pontosan két évet várt az Orbán-ügyészség arra, hogy bíróság elé állítson engem. A Momentum ma már az ellenzék egyik legerősebb pártja. A Fidesz pedig retteg az új politikai generációtól, ezért akar engem bilincsben látni Orbán Viktor" - mondta Fekete-Győr az előzetes tárgyalás utáni sajtótájékoztatón. 

Ügyvédje szeptemberben azt nyilatkozta a 444-nekl, hogy Fekete-Győr nem követett el bűncselekményt, és ezt a vallomástévő rendőrök is igazolták. Szerinte a politikus magatartása nem volt erőszakos, és az ügyészség semmivel nem tudta bizonyítani azt sem, hogy a füstszóró bárkit akadályozott volna, ezért nem lehet hivatalos személy elleni erőszakról beszélni ebben az esetben. 

Az ügyészség 2019 elején hallgatott meg tanúkat az ügyben, majd májusban gyanúsították meg Fekete-Győrt. Aztán idén februárban hallgattak meg újabb rendőröket, és szeptemberben, összesen 21 hónap elteltével emeltek vádat. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s