fbpx Hangosan követlete a tömeg Kásler Miklós lemondását a Hősök terén | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hangosan követlete a tömeg Kásler Miklós lemondását a Hősök terén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hangosan követlete a tömeg Kásler Miklós lemondását a Hősök terén

2021. július 31. - 12:51

 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara  naggygűlést hirdetett szombat délelőttre a Hősök terére. Az eseményre szólító felhívás szerint „az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szakmai tevékenység szolgálat, ami azonban nem jelenthet szolgaságot”. - írja a 24.hu

Forrás: Portfolio.hu

Az érintettek az új szolgálati jogviszony miatt is tüntetnek, az ugyanis az ápolókra terheket rótt, a mellettük dolgozó orvosok viszont béremeléshez jutottak. Az ápolók és a szakdolgozók viszont nem kaptak jelentős béremelést, így tovább nőtt az orvosok és a velük dolgozó ápolók közötti bérszakadék.

A naggyűlésre meghívták Pintér Sándor belügy- és Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert is. Egyikőjük sem jelent meg, de mindketten levelet küldtek, amelyet felolvastak a demonstrálóknak. A két miniszter nevét óriási füttykoncert fogadta, majd a tömeg Kásler Miklós neve elhangzása után skandálni kezdte, hogy „Mondjon le!”

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke felszólalásában támogatásáról biztosította a szakdolgozókat, és azt mondta: nélkülük nincs korszerű egészségügy.

Kincses Gyulát Üveges Péterné, a Magyar Szakdolgozói Kamara fekvőbeteg ellátási alelnöke követte a felszólalók sorában. Meghökkentő statisztikát tárt a tüntetők elé:

már 2019-ben 5250 ápoló hiányzott a rendszerből. A márciusban a szolgálati jogviszonyt alá nem írókkal és az azóta távozókkal együtt jelenleg 8-10 ezer ápoló hiányzik a betegellátásból.

Miniszterelnök úr, a munkát mi elvégeztük

– utalt arra, hogy a járvány idején megfeszített erővel látták el a betegeket.

Elvárjuk, hogy a törvény ne vonatkozzon a szakdolgozókra, és elvárjuk a közalkalmazotti jogviszony visszaállítását és a társadalmi elismerést

– mondta. (24.hu)


 

h i r d e t é s