h i r d e t é s

Hamarosan érkezik a kormány 12 ezer forintos ajándéka

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamarosan érkezik a kormány 12 ezer forintos ajándéka

2018. március 17. - 18:38

 

De úgy tűnik csak a gázzal fűtők és a távfűtéses otthonokban élők kapják meg a jóváírást, a "téli rezsicsökkentést".

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család jóváírhat 12 ezer forintot a gázszámlájából.

Azoknak akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, ugyanezt a jóváírást biztosítják - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök még március elején.

Azóta pedig kiderült, hogy az állami NKM Nemzeti Közművek intézi majd az utalást.

Népszava szerint pedig - bár titkolják -, de az állami MVM tulajdonában lévő Magyar Földgáz-kereskedő Zrt.-nek - március 20-án kell az állami NKM Nemzeti Közművek rendelkezésre bocsátania a gázszámla-kedvezmény biztosításához szükséges teljes összeget - tudtuk meg a lakossági gázellátást végző NKM-től. A kormányrendelet alapján a lap számításai szerint az NKM-nek az összeget legkésőbb jövő hét péntekig kell az egyéni számlákon jóváírva leosztania. Ígéretük szerint a részletekről hamarosan minden ügyfelet levélben tájékoztatnak.

A jóváírás vagy a második negyedéves, vagy az áprilisi számlákból lesz.

A jóváírás kapcsán korábban több hír megjelent a sajtóban, mely szerint a rezsicsökkentés bevezetése óta annyit veszítetteka magyarok, hogy a mostani 39 milliárd forintnyi bőven kijön abból a pénzből, amit azon buktak el a háztartások, hogy az elmúlt években olcsóbb volt a földgáz világpiaci ára, mint a kormány által megszabott hatósági díj.

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s