h i r d e t é s

Hadházy szerint még egy fideszes képviselő érintett lehet a végrehajtói kar korrupciós ügyeiben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hadházy szerint még egy fideszes képviselő érintett lehet a végrehajtói kar korrupciós ügyeiben

2022. január 20. - 13:21

 

A független képviselő egy hangfelvételre hivatkozik, amelyen erről van szó.

Pótápi Árpád és Völner Pál - Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

"Egy, a birtokomba került hangfelvételen a Végrehajtói Kar munkatársai arról beszélnek, hogy Potápi Árpád fideszes képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is legalább egy esetben befolyásolta a végrehajtói helyekre kiírt pályázatok eredményét" – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos független képviselő.

Mint ismert, Schadl Györgyöt, a Bírósági Végrehajtói Kar elnökét december elején tartóztatták le, azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzért cserébe bírósági végrehajtói praxisokat "segített intézni", és ebből a pénzből juttathatott Völner Pál igazságügyi államtitkárnak. 

Hadházy azt írja, a hozzá eljutott, állítása szerint hiteles, ellenőrzött forrásból származó felvételen egy dombóvári végrehajtói helyről van szó. A felvétel már a Völner-botrány kipattanása után készült, és arról van benne szó, hogy a végrehajtói helyre 2017-ben egy dombóvári ügyvéd adott be pályázatot, és mivel ő kapta a legmagasabb pontszámot, ezért ki is értesítették az eredményről. Röviddel ezután viszont tájékoztatták, hogy mégsem ő, hanem egy kaposvári pályázó nyerte el a lehetőséget, "mivel Potápi képviselő a minisztérium szintjén beleavatkozott az ügybe".

Hadházy beszámolója szerint ezután a dombóvári ügyvéd egy kaposvári helyet pályázott meg, amit végül el is nyert. A képviselő azt írja, a kérdéses időszakban valóban kineveztek Dombóvárra egy kaposvári, Kaposvárra pedig egy dombóvári illetőségű végrehajtót.

Hadházy írásbeli kérdést is feltett az üggyel kapcsolatban Varga Judit igazságügyi miniszternek, Völner utódja, Répássy Róbert államtitkár a válaszában viszont csak azt erősítette meg, hogy valóban volt pályázat a dombóvári végrehajtói helyre. 

A független képviselő megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart is, amely viszont "személyiségi jogokra" hivatkozva tagadta meg a választ.

"Mivel a hangfelvétel hitelessége igazolható, feljelentést teszek hivatali visszaélés gyanúja miatt az ügyben. Talán egy nyomozás során még Varga Judit is hajlandó lesz elárulni, hogy melyik pályázó mennyi pontot kapott és mi alapján" – írta Hadházy. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s