h i r d e t é s

Ha romlik az európai vírushelyzet, Magyarország újra lezárhatja a határait

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ha romlik az európai vírushelyzet, Magyarország újra lezárhatja a határait

2020. július 03. - 17:08

 

Mikor a koronavírus elkezdett gyorsan terjedni Európában, Magyarországon a beutazási korlátozásokkal kezdték a védekezést. 

Farkas Örs, a kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője - Forrás: atv.hu

Feltételezhető, hogy ha külföldön újra felgyorsul a vírus terjedése, akkor újra a határok szigorítása jöhet szóba az első intézkedések között - mondta az ATV Startban Farkas Örs. A kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint a Lánchíddal kapcsolatban a kormány azt várja, hogy a főváros végre írja ki a felújítási közbeszerzés, hogy megtudhassák, pontosan mennyi pénzt is kellene adniuk Budapestnek a felújításhoz.

14+ 1 országot javasolt az EU, amelyek előtt a tagállamok megnyithatjá a határaikat, ezek közül csak Szerbia és Montenegró európai, a többi Európán kívüli ország, az Operatív törzs javaslata alapján ezért a többi állam felé nem nyitja meg most a határait Magyarország - mondta Farkas Örs a Startban. Hozzátette: látják, hogy a koronvírus terjedése több helyen ismét gyorsul, mivel a járványügyi készültség és számos, a koronavírus miatt hozott intézkedés fennmaradt a veszélyhelyzet után is, amint az Operatív törzs szükségesnek véli és javaslatot tesz, akkor meghozzák a korlátozó intézkedéseket.  Mikor a koronavírus elkezdett gyorsan terjedni Európában, Magyarországon a beutazási korlátozásokkal kezdték a védekezést. Feltételezhető, hogy ha külföldön újra felgyorsul a vírus terjedése, akkor újra a határok szigorítása jöhet szóba az első intézkedések között - tette hozzá Farkas Örs.

A kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint a Lánchíddal kapcsolatban a kormány azt várja, hogy a főváros végre írja ki a felújítási közbeszerzés, hogy megtudhassák, pontosan mennyi pénzt is kellene adniuk Budapestnek a felújításhoz. Farkas szerint a főpolgármester nincs tisztában, hogy Budapestnek nem egy adóbevétele van, az pedig elkeserítő, hogy nincs vele tisztában, mennyi pénze van a fővárosnak. Teljesen mást - lényegesen kevesebb összegről - nyilatkozik, mint amennyit nem sokkal korábban helyettese, Kiss Ambrus elismert - tette hozzá.  

A nemzeti konzultációs ívek ellenzéki összegyűjtésével kapcsolatban azt mondta: komolytalan kezdeményezés. Hadházy Ákosék például egy hete Kaposváron gyűjtik az íveket utcai standokon, miközben oda július 7-én fogják csak postázni azokat. A kaposváriak várhatóan július 15-én kaphatják kézhez a konzultációs íveket - mondta. Amit képviselő úr művel ebben a dologban, az a komikus kategória - tette hozzá Farkas Örs. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s