h i r d e t é s

Ha a dudáló nyugdíjast több mint 1 millióra büntették, mennyi jár a rasszista huligánoknak?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha a dudáló nyugdíjast több mint 1 millióra büntették, mennyi jár a rasszista huligánoknak?

2020. május 29. - 16:03

 

2020. május 28-án este hat órakor több száz ember gyűlt össze az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai épülete előtt, hogy a Deák téri gyilkosság miatt tiltakozzanak, pedig nem is cigány származású volt az elkövető. 

A demonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom szervezte és tartotta meg, erre azonban a rendőrségtől nem kapott engedélyt. A tüntetők a Dohány utcából a Deák térre mentek át, ahol több ezren gyűltek össze, szintén engedély nélkül.

A Magyar Liberális Párt ügyvivője, Sermer Ádám a szélsőjobboldali tömegrendezvénnyel kapcsolatban indít közadatigénylést a Belügyminisztériumnál. Szeretnénk megtudni, hogy vajon a hatóságok hasonló eréllyel lépnek-e fel a rasszista tüntetőkkel szemben, mint a kórházi ágyak felszabadítása miatt békésen tiltakozók esetében. Az elhibázott járványügyi intézkedések ellen demonstrálók között volt, akit több mint 1,2 millió forintra büntettek meg. Vajon kapott bárki ekkora büntetést a csütörtöki gyűlölettüntetés után is?

Választ várunk a belügyminisztertől arra, összesen hány ember ellen intézkedett a rendőrség a Deák téri gyilkosság után tartott két törvénytelen demonstráció idején? Milyen mértékű bírságból mennyit szabott ki a hatóság? Szeretnénk megtudni, hogy mivel és hogyan szankcionálták a Mi Hazánk Mozgalom illegális gyűlését? Kapott-e büntetést a szervező Toroczkai László és a vele közös sajtótájékoztatót tartó Novák Előd? Ha igen, mennyire büntették meg őket?

Ezzel párhuzamosan szeretnénk megtudni azt is, hogy az április 20-án útjára indult, hétfői "dudálós" tüntetéssorozat során összesen hány rendőri intézkedés történt a budapesti Clark Ádám téren és környékén, valamint később országosan? Hány olyan embert büntettek meg, aki a kórházi ágyak kiürítése miatt dudálással, zászlólobogtatással vagy egyéb módon tiltakozott? Mennyi és milyen mértékű pénzbüntetéseket szabtak ki április 20-án, 27-én, május 4-én, 11-én és 18-án a tüntetőkre? (Magyar Liberális Párt - Liberálisok)


 

h i r d e t é s