h i r d e t é s

Gulyás Gergely elmondta: januárban költözik a várba a miniszterelnökség

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gulyás Gergely elmondta: januárban költözik a várba a miniszterelnökség

2018. június 21. - 13:53

 

Nem kellet sokat várni a Kormányinfó új házigazdájára, hogy újra a Lázár-féle színvonalat produkálja. 

Gulyás Gergely gyorsan felzárkózott elődjéhez és ott folytatja, ahol Lázár abbahagyta. A Kormányinfó lényegében sosem volt más, mint egyszerű sajtótájékoztató, azzal a különbséggel, hogy meglehetősen egyoldalú kommunikációt tett lehetővé.

Gulyás azzal nyitott, hogy a kormány folytatni kívánja az adócsökkentést. Ami a munka világában megszerezhető tapasztalatok alapján azt jelenti, hogy még több úja adónem jön. Hogy ezzel lényegében tetten érhető egy vaskos hazugság? A jelek szerint senkit nem érdekel.

Mondott az újonnan hivatalába lépett Miniszterelnökséget vezető miniszter ennél meredekebb dolgot is. Az Index cikkében pontokba szedte a lényegi tartalmat. Vagy legalábbis azt, amit annak nevezhetünk.

Újságírói kérdésekre a következőket mondta a miniszter:

  • Mivel a német kormány még nem közölte, hogy Angela Merkel valóban meghívta Orbán Viktort, Gulyás Gergely nem kívánja kommentálni a találkozóval kapcsolatos sajtóhíreket. Gulyás azt sem erősítette meg, hogy Merkel még az uniós csúcs előtt szeretne találkozni a magyar miniszterelnökkel.
  • A bevándorlási különadó a Fidesz választási ígérete volt - jelentette ki Gulyás. Hogy mennyire lesz hatékony, arra nem válaszolt a miniszter. Mint mondta, még az új adónem parlamenti vitája előtt állnak.
  • Parragh László szerint 2 százalékkal csökkenhet a GDP a munkaerőhiány miatt - vetette fel az RTL Klub a miniszternek. Gulyás szerint itthon még mindig 3,8 százalékos a munkanélküliség. A miniszter azt mondta, hogy 2 százalékra is le lehet ezt vinni. Tavaly volt a második olyan év, amikor több magyar jött vissza, mint ahányan elmentek. És az öregségi nyugdíj mellett is lehet dolgozni.
  • Egyedül Trócsányi László kereshetne ötmillió forintot az új szabályozás értelmében, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egyes miniszterek többet fognak keresni, mint a miniszterelnök.
  • A kormány sem örül, hogy az ENSZ egyes szervezetei politikai tevékenységet is folytatnak, de nem hozott még a kormány Trumpékhoz hasonló döntést. (Az USA kilépett az ENSZ emberi jogi tanácsából.)
  • Az a cél, hogy a miniszterelnöki iroda január 1-ével a felújított várba költözhessen. "Én nem akarok a várba költözni" - tette hozzá mosolyogva a miniszter.

És mindezt úgy volt képes felvezetni, mintha ezzel a Fidesz alkalmassága maradéktalanul bizonyítást nyert volna. Különösen Trócsányi 5 milliós gázsija tükrében nyílnak bicskák az öntudatosabb emberek zsebeiben. Ha arra gondolunk, hogy az átlagkereset 300 ezer nettó körül van, amiből a többség nem 100 ezret sem, ez az összeg vérlázító.


 

Kommentek

h i r d e t é s