fbpx Garancsi cégei taroltak a közbeszerzéseken | CIVILHETES

h i r d e t é s

Garancsi cégei taroltak a közbeszerzéseken

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Garancsi cégei taroltak a közbeszerzéseken

2016. január 12. - 13:27
0 komment

 

A Garancsi Istvánhoz köthető cégek nettó 46,5 milliárd forint állami megbízást nyertek el tavaly közbeszerzésen, Mészáros Lőrinc érdekeltségei 37 milliárdot - írja az Átlátszó.

Fotó: Europress / Napi.hu

Az új Közgépként emlegetett Duna Aszfalt Kft.-hez és konzorciumtársaihoz együtt összesen 61,7 milliárd forint értékű közbeszerzés kapcsolódott 2015-ben. Kuna Tibor érdekeltségeinek, a Young&Partners és a Trinity Communications reklámcégeknek 25,6 milliárd forint értékű közbeszerzésen sikerült győzedelmeskedniük - írja a napi.hu.

A miniszter elnök veje, Tiborcz István tavaly májusban szállt ki a közvilágítási tendereket sorra nyerő Elios Zrt.-ből, amely 2015-ben összesen nettó 7,8 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert. A Századvég-csoportnak 7,6 milliárd, Csetényi Csaba  cégeinek (a fő cég a HG 360, új nevén Network 360 Kft.) 3 milliárd, Simicska Lajos érdekeltségeinek 2 milliárd forintnyi közpénzes munka jutott - írja a közbeszerzési adatbázisra hivatkozva az Átlátszó.

Az összesítésbe bekerültek a cégek által önállóan és konzorciumi tagként elnyert közbeszerzési megbízások is.

A Videoton FC tulajdonosához és a Magyar Természetjáró Szövetség elnökéhez, Garancsi Istvánhoz, Orbán Viktor "kötélbarátjához" köthető cégek toronymagasan nyerték az évet. Fő cége, a Market Építő Zrt.-nek nettó 40,8 milliárd forintnyi megrendelés jutott, az összeg nagy részét, 38,4 milliárdot a Dagály-uszoda építése teszi ki. Garancsi az energiakereskedő MET Zrt.-nek is résztulajdonosa, e cég nettó 5,7 milliárdért nyert tendereket tavaly - derül ki az atlatszo.hu cikkéből.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek