h i r d e t é s

Fűtés klímával télen: megéri?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fűtés klímával télen: megéri?

2020. március 24. - 07:06

 

Mindenkinek fontos, hogy amikor otthon tartózkodik, ideális hőfok legyen a háza minden helyiségében.

Télen, mikor odakint zord az időjárás, jóleső érzés lehet a meleg lakásba betoppanni, és gyorsan felmelegedni. Nyáron pedig az egésznapos hőség után felfrissítő lehet egy olyan otthonba megérkezni, ahol sokkal kellemesebb már a klíma, és egy kicsit le tudunk hűlni. Legyen szó bármelyik verzióról, ma már nem nehéz elérni, hogy ingatlanunkon belül mi döntsünk az optimális hőmérsékletről. Ehhez nem is kell más, mint egy klíma beszereltetése, mellyel nem csak hűteni tudjuk a lakásunkat, de akár már fűteni is.

Magyarországon néhány éve még kevésbé elterjedt megoldás volt klímával fűteni. Sokan talán azért ódzkodnak tőle még ma is, mivel nem hiszik el, hogy egyetlen készülékkel az egész ház alapterületét kellően be lehet fűteni, másrészt félnek attól, hogy gazdaságilag ne jelentsen túl nagy költséget. Annak ellenére, hogy elsőre talán hihetetlennek hangzik, de nagyon is megérheti gáz helyett klímával fűteni. Nem csak azért, mert jóval egyszerűbben és gyorsabban be tudunk szereltetni egy fűtésre is alkalmas készüléket, szemben a gáz rendszerének kiépítésével, de egyes kutatási eredmények azt mutatják, hogy akár több mint 10 százalékot is tudunk majd spórolni a fűtésszámlánkon, ha megfelelő készüléket választunk. Hosszútávon tehát megéri befektetni egy jó klímába!

Nem mindegy tehát az, hogy milyen készüléket vásárolunk otthonunk számára. Mindig tartsuk szem előtt az energetikai hatásfokát, és azt is, hogy a klíma valóban energiatakarékos üzemmódban legyen képes működni. Amikor azon gondolkodunk, hogy mekkora teljesítményűt válasszunk, vegyük figyelembe a helyiségek méretét, a ház fekvését, valamint azt is, hogy mennyire jól hőszigetelnek a nyílászáróink. Mindig figyeljünk arra is, hogy az ismertebb márkák közül válasszunk, hiszen a már bizonyított típusok megbízhatóbbak szoktak lenni, arról nem is beszélve, hogy hosszabb garanciát is szoktak adni rá adni a forgalmazók, és egy meghibásodás esetén majd egyszerűbben találunk alkatrészeket és szerelőt is. Ami még nagyon fontos, hogy soha ne végezzék a klíma bekötését, és beüzemelését házilag! Csak szakember tudja úgy bekötni és beállítani, hogy az valóban ne csak hatékonyan működhessen, de biztonságosan is.

Nem véletlen tehát, hogy egyre népszerűbb a téli időszakban a klímával való fűtés (forrás: klimaszakaruhaz.hu). Amennyiben már gondolkodik egy ideje, hogy ilyen módszerrel oldaná meg ezentúl az otthona fűtését, mindenképp keresse fel a linkelt oldalt, ahol majd egy klíma szakáruházat talál. Széles kínálatukban a legjobb márkák közül válogathat. Bármilyen kérdés merülne fel még önben a döntés meghozatala előtt, keresse bizalommal az oldal munkatársait! Amennyiben valóban jó áron szeretne minőségi klímához jutni, náluk a legjobb helyen jár!


 

h i r d e t é s