h i r d e t é s

Folytatódik a hűvös, szeles idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Folytatódik a hűvös, szeles idő

2021. április 17. - 05:58

 

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap.

CIVILHETES olvasói fotó

Az Alföldön és északon foltokban párás, ködös lehet a reggel, majd napközben felhős, több helyen borongós időre, kevés napsütésre készülhetünk. Gyenge eső délután elsősorban délnyugaton fordulhat elő. Nyugaton élénk, olykor erős lökések kísérhetik az északias szelet.
Hajnalban -2, +5 fok várható, délután pedig 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.
Késő estére 4 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap már nemcsak felhős, de sokfelé esős lesz az idő. Napközben délről észak felé haladva egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A keleti-északkeleti szelet a Dunántúlon és északon helyenként élénk lökések kísérhetik. A reggel már fagymentes lesz, napközben pedig 8-15 fok várható. Északkelet lesz az ország legmelegebb része.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a hűvös, de frontmentes időjárás. Reggel, különösen a hűvösebb, nyirkosabb tájakon erősödhetnek fel a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Napközben pedig felhős, borongós idő várható, emiatt fáradékonyabbak, levertebbek lehetünk.

A hidegre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok továbbra is kialakulhatnak.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s