h i r d e t é s

Fizetésemelés helyett egy-egy rekesz almát küldene az államtitkároknak Szabó Tímea

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fizetésemelés helyett egy-egy rekesz almát küldene az államtitkároknak Szabó Tímea

2020. május 18. - 06:47

A kormánytagoknak adott 35 százalékos béremelést pedig az egészségügyi dolgozóknak utalná át a Párbeszéd képviselője. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint korábban a Népszava is beszámolt róla, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára kedden tíz rekesz almával hálálta meg a csepeli mentősök munkáját – igaz, ezt sem a saját, április elsejétől automatikusan bruttó 453 ezer forinttal megemelt államtitkári fizetéséből vásárolta, hanem egy cég adományaként adta át.

Ezen felbuzdulva most Szabó Tímea, a Páerbeszéd társelnöke benyújtott egy törvényjavaslatot arról, hogy

az államtitkárok is kapjanak egy-egy láda almát, de a nekik adott 35 százalékos béremelést csoportosítsák át az egészségügyi dolgozóknak.

„Biztos vagyok abban, hogy az egészségügyi dolgozók nem veszik zokon, ha egy alacsonyabb szintű, nem alma, hanem pénzügyi elismerésben részesíti őket az Országgyűlés. Továbbá remélem, hogy az a hetekkel ezelőtt beígért egyszeri nettó 330 ezer forintos juttatás is lassan megérkezik a frontvonalban harcolókhoz!” – írja javaslatában, melyet a 444.hu szúrt ki.

Az itt is elérhető javaslat nagyon szakszerűen és részletesen írja le Szabó elvárásait: például arra is kitér, hogy a rekesz almákat június végéig kell kiosztani, a kormány felhatalmazást kap az almaadomány „minőségi kritériumainak” szabályozására – az Országgyűlés pedig az almával fejezné ki háláját a parlamenti államtitkárok munkájáért.

nepszava.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s