h i r d e t é s

Fillérekért adta a főváros a Red Bull Air Race-nek a területet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fillérekért adta a főváros a Red Bull Air Race-nek a területet

2018. június 15. - 07:06

 

90 százalékos kedvezményt kaptak a Red Bull Air Race szervezői a fővárostól

 

Forrás: redbull.com

De hogy miért, az egyelőre nem derült ki. A valódi árat a budapestiek fizetik: 20 napig lesz lezárva a környék.

Az RTL Klub csütörtöki Híradója szerint a szokásos területhasználati díj 10 százalékát kellett kifizetnie a Red Bull Air Race szervezőinek a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának döntése értelmében.

Összesen 12,9 millió forint közterület-használati díjat kell fizetnie a Hungaroring Sport Zrt-nek azért, hogy a Red Bull Air Race miatt szombattól húsz napra lezárták a Bem rakpartot. A fővárosi önkormányzat közlése szerint a közterület-használati kérelmet a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság egyhangúan fogadta el.

Az RTL Klub hiába kereste a Fővárosi Önkormányzatot, azonban az nem reagált a csatorna megkeresésére. Korábban Tarlós István azt mondta: nem tudott a bizottság döntéséről, és első pillantásra nem tartja túl jó ötletnek a hosszú lezárást. (24.hu)

*Erről az olcsón adott, megkockáztatom elkótyavetyélt lehetőségről is a varsói példa jut eszembe. Történt egyszer, hogy megérkezett egy nagybefektető a városba azzal, hogy ő 1500 munkahelyet és egy gyárat hozna. Kér adókedvezményt, területet és... ilyenkor a magyar döntéshozók nagypályás, gáláns-üzemmódra kapcsolnak és fillérekért odaadnak mindent, sőt... Ezzel szemben a varsói vezetés nemhogy adókedvezményt nem adott a befektetőnek, de mégcsak ingyen területet sem ajánlott fel a sikeres üzletért cserébe. Felajánlottak viszont egy lepukkant gyárterületet, amit, ha kitakarít és átépít a befeketető, jöhet. - szóval így is lehetne, nem kell olcsójánoskodni.


 

Kommentek

h i r d e t é s