h i r d e t é s

Felfüggeszti a jelzáloghitelezést az egyik hazai bank

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felfüggeszti a jelzáloghitelezést az egyik hazai bank

2020. február 18. - 16:34

 

A Sberbank Magyarország felfüggeszti a jelzáloghitelezést - szúrta ki a Bank360.hu.

A Magyarországon is jelen lévő Sberbank világszinten a második legerősebb márka a Brand Finance szerint - Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az orosz Sberbank hazai leánybankja március 2-ával felfüggeszti a jelzáloghitelezést a magyar lakossági ügyfelek részére - értesült a Bank360.hu. A hirdetmények alapján a banknál március 2-től nem igényelhető 

  • piaci kamatozású lakáshitel, 
  • Fair lakáshitel kiváltásra, 
  • piaci kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitel,
  • sem Priority lakáshitel.

A Bank360.hu úgy tudja, hogy üzletpolitikai döntés született. 

A Sberbank az elmúlt években leginkább a személyi kölcsönök piacára koncentrált, ezen a téren kínáltak nagyon kedvező kamatozással hiteleket az ügyfeleknek. 

 

A Sberbank közleménye

A jelzáloghitelezés helyett a Sberbank az egyéb hitelekre, kölcsönökre koncentrál a lakossági szegmensben

A 2020. február 17-én nyilvánosságra hozott hirdetménye alapján 2020. március 2-tól a Sberbank Magyarország Zrt. felfüggeszti a jelzálog alapú lakossági hiteltermékeinek forgalmazását és az egyéb hitel- és kölcsön termékeire kívánja helyezni a hangsúlyt ebben a szegmensben.

A Sberbanknál jelenleg lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek számára nincs semmilyen teendő, a kölcsönszerződésüket valamint ügyfél kiszolgálásukat érintően nem történik változás. A Sberbank vállalati ügyfeleit a változás nem érinti.
A Sberbank Magyarország Zrt. a személyi kölcsön és a babaváró kölcsön piacon kedvező termékeivel a piac egyik meghatározó szereplője. A közeljövőben a bank a lakossági piacon több új terméket és fejlesztést kínál majd meglévő és új ügyfelei számára.


 

h i r d e t é s