h i r d e t é s

Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje

2021. február 21. - 14:56

 

A Momentum bemutatta miniszterelnök-jelöltjét, aki immár hivatalosan is Fekete-Győr András, a 2017-ben alakult párt elnöke.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mint a párt élő közvetítésének felkonferálásában elhangzott, Magyarországnak olyan miniszterelnökre van szüksége, aki nemcsak addig lát, hogy hogyan váltsuk le Orbánt, hanem hogy milyen legyen az ország. Fekete-Győr szerint ezt egyetlen szóban össze lehet foglalni: nyugati.

"Pontot kell tenni egy elcsalt, ellopott rendszerváltás végére" – mondta Fekete-Győr András, aki szerint az ő generációjának az az alapélménye Magyarországon, hogy félnek a hatalomtól, rokonaik, barátaik pedig külföldre menekülnek.

Az újdonsült miniszterelnök konkrét ígérteket is tett, mit fognak tenni, ha kormányra kerülni. Ez esetben többek között:

  • Bevezetik az eurót.
  • Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek már nyugdíjkorhatár előtt hozzáférhetnek majd a nyugdíjszámlájukhoz.
  • Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra.
  • Csatlakoznak az európai ügynökséghez.
  • Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket, visszaadják az irányítást a tanárokat, akik sokat fognak keresni.
  • Paks 2 szerződéseit felmondják, Magyarországot Közép-Európa legzöldebb országává teszik.
  • Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata.

Fekete-Győr beszédét csapata négy tagja, Cseh KatalinDonáth AnnaSzél Bernadett és Hadházy Ákos vezette fel. Utóbbi elmondta, őt is sokat piszkálták amiatt, hogy legyen miniszterelnök-jelölt, neki azonban az a célja, hogy a kormányváltás után minél több, unisó pénzt elcsaló ember kerüljön börtönbe, illetve megakadályozni, hogy az új kormány tagjai kísértésbe essenek. Ezért aztán örül neki, hogy Fekete-Győr elvállalja a minszterelnök-jelöltséggel járó „szívást”, neki pedig szabad kezet ad abban, hogy tegye a dolgát. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s