h i r d e t é s

Eltűnt a keresztény portál cikke, amiben a szerző azon kesereg, hogy senkit sem érdekel az Eucharisztikus Kongresszus

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Eltűnt a keresztény portál cikke, amiben a szerző azon kesereg, hogy senkit sem érdekel az Eucharisztikus Kongresszus

2021. szeptember 08. - 14:20

Mostanra a szokatlanul kritikus írás csak azokon az oldalakon olvasható, amik szemlézték a cikket

A cikk hűlt helye a vasarnap.hu oldalon

"A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen"

Többek között ezek a sorok voltak olvashatók a vasarnap.hu egyik cikkében. A portál szerzője ledöbbent, hogy "furcsa életképeket lehet a NEK hetében tapasztalni a magyar fővárosban, felbolydult az élet, én pedig azt fájlalom: miért nem bolydult fel mégjobban? Az 1.2 milliárd katolikus Anyaszentegyháza egyik, ha nem a legnagyobb szabású rendezvényének ad otthont a héten Budapest és vannak katolikus emberek, akik rácsodálkoznak: »ja, a NEK miatt van dugó a városban?«...jöjjön le a hályog a szemünkről és lássuk, mert ez a valóság. Nem azt fájlalom, hogy miért nem rakjuk tele a tereinket kirakatemberekkel; azt fájlalom, hogy miért nem fontos annyira, teszem azt, egy budapesti katolikus embernek a világegyház egyik legmeghatározóbb tapasztalata, hogy megtegyen két-három BKV-megállót?" - fogalmaz a szerző, aki a "Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?" címmel jelentette meg gondolatait. 

Külön érdekesség, hogy az említett írást már nem lehet a portálon megtekinteni. A Mandiner kedden este még le tudta szemlézni, de szerda délelőtt már hiába szeretnénk eredeti helyen elolvasni a cikket, egy hibaüzenet vár bennünket. (mandiner.hu) / nepszava.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s