h i r d e t é s

Elhunyt Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elhunyt Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyar

2022. július 12. - 06:26

47 évesen önkezével vetett véget az életének a belga származású magyar agrárvállalkozó – értesült az mfor.hu. Halálhírét több hozzá közel álló személy is megerősítette a lapnak.

Claessens Peter - Forrás: Claessens Group

A portál információi szerint a Somogy megyei vállalkozónak családi és üzleti nehézségei voltak. Adócsalás miatt vizsgálatot folytatott ellene a NAV, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene.

A mfor.hu felidézte, hogy az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb magyar listája szerint.

A Claessens család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon, Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre.

Ma már a család Somogy megyében összesen tíz önálló telephellyel rendelkezik, és a több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója – írta az mfor.hu, amely hozzátette: A CSALÁD TULAJDONÁBAN LÉVŐ CÉG ÁRBEVÉTELE TAVALY ISMÉT MEGHALADTA A 30 MILLIÁRD FORINTOT, ADÓZÁS ELŐTTI EREDMÉNYE PEDIG 5 MILLIÁRD FORINT KÖRÜL MOZGOTT.

Claessens Peter idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s