h i r d e t é s

Elfogyott az oxigén egy egyiptomi kórházban - minden covid-os beteg meghalt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elfogyott az oxigén egy egyiptomi kórházban - minden covid-os beteg meghalt

2021. január 06. - 07:40

 

Még vasárnap kezdett terjedni egy videó a neten, amit egy egyiptomi kórházban vettek fel.

Forrás: Middle East Eye / YouTube

Megrázó videók készültek egyiptomi kórházakban – számolt be a 24.hu. A felvételeken pánikba esett ápolók, és őrjöngő, kétségbeesett hozzátartozók láthatók a betegek mellett. A videók bejárták a közösségi médiát és Egyiptomban is országos botrány lett a nyilvánosságra hozott felvételek miatt. Az egyik videó készítőjét bevitték a rendőrök, és ki is hallgatták.

Az orvosok, ápolók igyekeznek segíteni, de van, aki a tehetetlenségtől egyszerűen a földre rogy. Az összetört ápolókról készült fotók bejárták a közösségi médiát.

ár nappal korábban egy másik felvétel is készült egy másik kórházban, ezzel kezdődik a lenti videó: ott szintén oxigénellátási gondok voltak. A videózó nő azon a felvételen a "mocskos kormányt" szidja.

Middle East Eye azt írja, hogy "a videónak egyelőre egy következménye lett: a készítőjét bevitték a rendőrök, és ki is hallgatták." A lap forrásai szerint a férfit végül nem tartóztatták le.

A videóból országos botrány lett, az egészségügyi miniszter is megszólalt az ügyben. Hala Zayed azt mondta, minden kórházban elegendő oxigén van.

Mamdouh Ghorab, Sharqia – a tartomány, ahol a kórház található – kormányzója elismerte, hogy négy beteg meghalt a kórházban. Két, a hatvanas éveiben járó nő, illetve egy 76, valamint egy 44 éves férfi. (Propeller)


 

Kommentek

h i r d e t é s