h i r d e t é s

Egy törvénymódosítás miatt lehet, hogy soha többé nem láthatjuk például Mészáros Lőrincet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy törvénymódosítás miatt lehet, hogy soha többé nem láthatjuk például Mészáros Lőrincet

2022. június 24. - 05:55

Aki nyilvános- vagy tömegrendezvényen vesz részt, az hozzájárul, hogy róla képek, videók készüljenek, és ezeket közzétegyék. Egy módosítás értelmében a jövőben ez alól kivétel lesz, ha ott van a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök, ilyen esetben a többi résztvevő kérheti, hogy őt tegyék felismerhetetlenné. - írja a hvg.hu

A kép illusztráció! - Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A kormány a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvénybe dugta el ezt a jogszabály-módosítást. Az új előírás a nyilvános eseményekre is vonatkozna.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a miniszterelnök és a köztársasági elnök „számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg, a róluk készült felvételeken számos személy látható velük egyidejűleg”.

A Polgári törvénykönyv módosítása után közszereplőnek nem számító személyek – írja a Hvg.hu –, például a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc vagy Adnan Polat vállalkozók kérhetik, hogy a közös eseményen készült képekről, videókról blőrözzék ki őket, tegyék a képmásukat felismerhetetlenné. (444.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky