h i r d e t é s

Drávaszerdahely nem adja ingyen a vízközmű-hálózatát az államnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Drávaszerdahely nem adja ingyen a vízközmű-hálózatát az államnak

2022. szeptember 10. - 06:55

Fellázadt Drávaszerdahely polgármestere: azt mondja, ingyen nem adja az államnak a település vízközmű-hálózatát. 25 millió forintot kér a 1992-ben kiépített rendszerért: amennyiben az állam hajlandó fizetni, a pénzt szétosztja a falu lakosai között.

Forrás: atv.hu

Ingyen nem lesz a tietek - ezzel az üzenettel szabott feltételt Drávaszerdahely polgármestere a kormánynak: ha fizetnek, vihetik a vízközmű hálózatot, ha nem, marad a helyieknél. Ebben az esetben további négy település vízhálózata sem kerülhet az államhoz, mivel a rendszer közös.

"Üzentem a DRV n keresztül gyakorlatilag a magyar államnak hogy abban az esetben adjuk oda az a vízközmű részvényünket, ha ezt megvásárolják. Drávaszerdahely esetében ez 25 millió forint, ezt adják oda és szétosztom a helyi lakosok között, hiszen ez az ő pénzük, hiszen annak idején 1992-ben a lakosság a kiépítésben kifizette" – mondta Alpár György polgármester.

Drávaszerdahelyen jelenleg 170 fő él. Amennyiben az állam kifizeti a kért összeget, fejenként 147 ezer forintot kapnak a helyiek.

Szombathely is úgy döntött, hogy náluk marad a hálózat üzemeltetése és tulajdonjoga is.

„Egy húszmilliárd értékű vagyont az államnak, aki eddig minden területen rossz gazdának bizonyult, nem fogunk tudni így átadni, és azt gondolom ebben mások is így fognak eljárni Vas megyében. Ez nem egy politikai döntés, hanem a tapasztalatunk mondja, hogy így kell döntenünk” – mondta erről Nemény András. Több város így Pécs és Érd is úgy döntött: nem közösködik az állammal a vízszolgáltatás üzemeltetésében. (atv.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky