h i r d e t é s

Demeter Szilárd értelmezte a valóságot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Demeter Szilárd értelmezte a valóságot

2020. augusztus 02. - 10:51

 

Szerinte az Index-ügyből a baloldal profitál, a momentumosok idióta gyerekek.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója - Fotó: Tóth Gergő / nepszava.hu

Az apagyilkosságnál mi sem természetesebb a politikában a főigazgató szerint.

"Három éve körbekerítette az Indexet, bevédte az egész társaságot" – mondta Bodolai Lászlóról, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnökéről Demeter Szilárd a HVG Terasz című sorozatban.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója inkább az ellenzéki oldal 2022-re hangolását látja a történtek mögött. "Vannak a régi balosok és a DK-s vonal. Gyurcsány ebből a szempontból kifejezetten tehetségesnek bizonyult: bedarálta az egész baloldal régi vonulatát. Az MSZP most fel fog kapaszkodni az ő szekerükre, ami pár éve még fordítva lett volna. Viszont az újmarxista, hasznos idióta, futóbolond gyerekek, a lila ködös momentumosok meg nyilván meg akarják enni Gyurcsányt; az apagyilkosság a politikában természetes történet: akkor kerülök feljebb, ha meggyilkolom a keltetőmet."

Demeter szerint az Index bedarálása és a másik három-négy portál helyzetbe hozása a balliberális oldalnak volt az érdeke, meg annak a következménye, hogy az indexesek nem tudták megemészteni Gyurcsányt.

Arra a kérdésre, hogy megmarad-e a régi vagy lesz-e új Index, Demeter úgy válaszolt: "az indexesek valószínűleg csinálnak majd egy másik lapot, az Index pedig tovább fog működni. A sorsát azonban alapvetően meghatározza majd, hogy találnak-e egy olyan új főszerkesztőt a régi Index élére, aki karakter, aki új tartalommal tudja megtölteni az Indexet, és valami olyat tud hozni, ami radikálisan más, mint a 444–HVG–24.hu-vonal". (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s