h i r d e t é s

Dagad a botrány a Bírósági Végrehajtói Kar vezetője körül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dagad a botrány a Bírósági Végrehajtói Kar vezetője körül

2021. december 06. - 05:52

A Központi Nyomozó Főügyészség a Bírósági Végrehajtói Kar vezetője, Schadl György és felesége ingatlanjainak zár alá vételét kezdeményezte a tulajdoni lapok szerint – közölte közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke - Forrás: RTL Klub

Az már egy ideje kérdés, hogy mi folyik Schadl György körül, Hadházy Ákos már Polt Péter legfőbb ügyészt is kérdezte a témában, aki azonban minősített adatokra hivatkozva megtagadta a válaszadást – írja az mfor.hu. A képviselő szerint azonban a büntetőeljárás megindulása immár tényként kezelhető a zár alá vételek alapján. Hadházy azt is felveti: a Központi Nyomozó Főügyészség illetékességi esetei közül csak a kormánytag megvesztegetése lenne életszerű. Hivatalos tájékoztatás mindenesetre továbbra sem érhető el a hetek óta húzódó ügyben.

Mint a 24.hu emlékeztet, Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón árulta el, tud arról, hogy Schadl György MBVK-elnököt letartóztatták, azt mondta, erről újsághírekből értesült.

Ugyanakkor a miniszter válaszáig csupán annyi jelent meg (elsőként a Blikkben), hogy egy vezetőt tartóztattak le a köztestületnél, az nem, hogy konkrétan kit. Ennek ellenére Gulyás a válasza alapján tudta, hogy Schadlről van szó, akit – mint mondta – „valamilyen korrupciós ügy miatt” tartóztathattak le, de részleteket nem tudott mondani, ezért irányított bennünket a Belügyminisztériumhoz. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s