fbpx Csődbe ment az egyik legnagyobb német légitársaság | CIVILHETES

h i r d e t é s

Csődbe ment az egyik legnagyobb német légitársaság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csődbe ment az egyik legnagyobb német légitársaság

2019. február 05. - 09:49

 

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a Germania német légitársaság és közölte, hogy beszünteti tevékenységét azonnali hatállyal - jelentette be a cég kedd hajnalban.

A légitársaság egyik Boeing 737-700 repülőgépe - Forrás: youtube

A berlini központú légitársaság mintegy 30 repülőgépet üzemeltetett és évente 4 millió utast szállított - írta az MTI híre alapján a 168ora.hu. A társaság pénzügyi gondjai annyira súlyossá váltak, hogy képtelen volt kifizetni a januári béreket.

A vállalat "előre nem látott körülményekkel" indokolta csődjét, egyebek közt az üzemanyag tartós drágulásával a múlt nyáron, valamint az euró árfolyamvesztésével az amerikai dollárral szemben.

A Germaniáról legutóbb két hete jött hír, akkor azt közölték, hogy sikerült befektetőt találniuk, így megmenekültek a csődtől. A korábbi hírek szerint több egykori maléves is dolgozik az Air Berlin csődje után a második legnagyobb német légitársasággá előlépett Germania kötelékében. A családi tulajdonban lévő, független légitársaság charterjáratokat üzemeltet, valamint bérbe ad gépeket személyzettel együtt távolabbi helyekre, például afrikai országokba. Svájci és bolgár leányvállalatával együtt összesen 37 géppel (9 Boeing 737-700-assal, 21 Airbus A319-essel és 7 A321-essel) rendelkezik. (napi.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek