fbpx Csillagászati pénzért közvetíti az MTVA az NB I meccseit | CIVILHETES

h i r d e t é s

Csillagászati pénzért közvetíti az MTVA az NB I meccseit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Csillagászati pénzért közvetíti az MTVA az NB I meccseit

2021. december 04. - 19:00

 

Többet fizetnek a közvetítés jogaiért, mint a BL meccsekért 3 évre

Az MTVA 18,9 millió eurót, vagyis forintra átszámítva 6,85 milliárd forintot fizetett a legrangosabb nemzetközi labdarúgó kupasorozat, a Bajnokok Ligája közvetítési jogaiért – írja a Magyar Hang. A jogdíj ára közel egymilliárd forinttal több, mint amennyit az MTVA az előző hároméves ciklusért fizetett.

Az Európa Liga és az újonnan indított Európa-konferencia Liga közvetítési jogaiért 3 600 000 eurót, vagyis több mint 1,3 milliárd forintot fizettek. A legmeglepőbb adat viszont, hogy az MTVA még ezeknél is súlyosabb összeget fizet a labdarúgó magyar bajnokság közvetítési jogaiért. A közzétett lista alapján ugyanis

az NB I-ért 9,835 milliárd forintot fizetnek évadonként, vagyis a magyar bajnokság közvetítése egyetlen idényben többe kerül, mint amennyiért a BL három éves közvetítése.

A Magyar Hang cikke szerint a Magyar Labdarúgó Szövetséggel kötött szerződés a 2021-2022-es bajnokságtól a 2024-2025-ös idény végéig szól, vagyis a négy idény alatt több mint 39 milliárd forintot fizet majd az MTVA a szövetségnek a közvetítésekért. (24.hu)


 

h i r d e t é s