h i r d e t é s

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

2020. november 30. - 17:51

 

A székesfehérvári polgármester nem ért egyet az iparűzési adó eltörlésével, ahogyan a gépjárműadó lenyúlásának sem örült.

Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere - Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Nem a kormánnyal, hanem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével harcol Cser-Palkovics András az iparűzési adóval kapcsolatban – mondta el Székesfehérvár polgármestere a Válasz Online-nak.

Cser-Palkovics András november 17-i Facebook-bejegyzésében azt üzente Parragh László kamarai elnöknek, hogy "hagyja békén" a vállalkozásokat és a településeket, utalva az MKIK elnökének azon elképzelésére, hogy egy évre függesszék fel az iparűzési adót, amelyet a települési önkormányzatok szednek be.

Cser-Palkovics a Válasznak adott interjúban elmondta, hogy már akkor tiltakozott az adónem csökkentése ellen, amikor a járvány kezdetén felvetette a javaslatot a Versenyképességi Tanács.

A kormány áprilisan jelentette be, hogy elveszi az önkormányázatoktól a gépjárműadó negyven százalékát. Cser-Palkovics ennek sem örült, de ebben az esetben nem látott olyan kifogásolni valót, mint a kamara tervében.

A polgármester az interjúban elmondta hogy 2018-ig jól tudott együtt dolgozni az ellenzékkel a közgyűlésben, de később nehezebb lett a dolga, miután állítása szerint az országos politika az önkormányzatba is "beszivárgott", szerinte ugyanis nem lehet nagypolitikai logikával várost jól vezetni.

"Mindenki tudja, hogy a Fideszhez tartozom, ráadásul tizenöt éves korom óta, de én nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt 2010-ben, ’14-ben és ’19-ben. Hanem Székesfehérvárra" – nyilatkozta.

Elmondása szerint még nem biztos, hogy soha nem tér vissza az országos politikába, de 2024-ben Székesfehérváron szeretne újra bizalmat kapni a választóktól. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s