h i r d e t é s

Csak Magyarországon nem kap a lakosság segélyt a járvány miatt

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Csak Magyarországon nem kap a lakosság segélyt a járvány miatt

2020. április 06. - 18:02

 

Amiből most meg kellene segíteni a lakosságot, az a saját pénzük - Orbán sajnálja a lakosságtól az általuk ellopható közpénzt

Szinte minden nyugati demokratikus országban a lakosságot segélyezik a válság hatásainak csökkentése miatt, még az ultrakapitalista Amerikában is, ahol a legkevésébé sem fordulhat elő, hogy bármit kapjon valaki “semmiért”. De ez a válság túlélésének és a gazdaság életben tartásának minimális feltétele. Egyedül az orbáni Magyarország sajnálja az adófizetők pénzét az adófizetőktől, mert még mindig csak saját strómanjai és oligarchái hízlalásásra, Orbán a saját családjának gazdagodására gondol. Magyarországon az emberek nagy többségének nincsenek tartalékai, ami egyes körzetekben éhezéssel fenyeget.

Magyarországon kulturális hagyomány is, hogy az emberek többsége feléli a jövedelmét, akkor is, ha jól keres, és nem képez jelentős tartalékokat. Ha kevés van, azt is felélik, ha sok, azt is “eltáncolják”, megy a wellness-hétvége biznisz, utazások, bulik. De a többségnek erre sincs pénze, a helyzet pedig az, hogy egy ilyen világjárvány esetén nincs mihez nyúlnia. Márpedig, ha az embereknek elfogy a pénzük, nem tudnak alapvető cikkeket és élelmiszert vásárolni, nem tudják a közüzemi díjakat és egyéb költségeket fizetni, az nem csupán a gazdaság egészére van rossz hatással, hanem egyeseket életveszélybe sodor.

Most láthatja mindenki, miből van pénzbőség az Orbán-rezsim kezében, miért tudnak százmilliárdokat ellopni, stadionokra költeni, afrikai országok korrupt hitelezésére, és közel-keleti templomok építésére fordítani: az uniós pénzzuhatag mellett azért, mert Orbán leépített minden “extra” kiadást, megvont mindent a lakosságtól. Kiéheztetett oktatásügy, egészségügy, önkormányzatok, szociális háló, éhbéren tartott közmunkás sereg, és ugyanezt a stratégiát folytatja a világjárvány idején is. Szórja a port az emberek szemébe a pimitív és süket propagandával, a hazugságaival, a műparaszt kocsmai dumájával, miközben nem adja oda az embereknek azt, ami járna nekik, hanem ellopja tőlük.

Még a legnagyobb baj közepén is képes lopni, Mészárosnak és Tiborcznak milliárdokat juttatni, történelemhamisító alapítványt tőkésíteni, a magánvagyonát gyarapító Belgrád-Budapest vasútvonal építését titkosítani. Az egyetlen lakosságot érintő intézkedése, a banki hitelek fizetési moratóriuma közgazdasági őrültség, a magyar gazdaságra és a lakosságra visszahulló átok lesz. Megállítja vele a gazdaság és a pénzügyi szféra normális működését, a pénz körforgását, miközben csak eltolja a fizetést és aztán még nagyobb terhet jelent az embereknek. Ennek oka is az, hogy a veszteség ne nála, hanem a bankoknál jelentkezzen, és ne az ellopható közpénzből kelljen áldozatot hozni, mert az kell az Orbán-családnak és a strómanjainak.

Ehelyett azt kellene tenni, hogy az embereket segíteni, hogy a fizetőképességük megmaradjon, a gazdaság normális működése és körforgása ne sérüljön. Most a járvány miatt kieső jövedelmeket kellene közpénzből pótolni, ahogy ezt mindenhol teszik. Orbán szemfényvesztése az egészségügyi dolgozók egyszeri 500 ezer forintos segélye (mínusz adó), a legnevetségesebb pedig a 13. havi nyugdíj belengetése, ami egyszeri havi nyugdíj az év végén. Ezzel semmit nem oldottak meg. Miközben a lopás és a pazarlás változatlan erővel zajlik a járvány ideje alatt is, de sajnálja az emberektől a saját pénzüket. Amiből most meg kellene segíteni a lakosságot, az a saját pénzük. S ebben a pillanatban az ország érdekét szolgáló legfontosabb kiadás lenne.

De Orbán nem hazudtolja meg magát még vészhelyzetben sem. Lop, csal, hazudik, a járványt az fékezi, ha az emberek vigyáznak, egyébként Orbántól feldobhatják a talpukat. Orbán elveszi a magyar emberek pénzét, kifosztja őket, és a bajban nem segít rajtuk még azzal sem, hogy a saját pénzükből finanszírozhassák magukat. Arra megy el a pénz, hogy naponta nyálas, gusztustalan, patetikus videókat gyártanak arról, hogy senkit nem hagynak magára, miközben mindenkit magukra hagynak. A magyar nemzetnek ilyen erkölcstelen, aljas és mocskos kormánya, ellensége még nem volt. Ennél egy külföldi megszállás is jobb lenne, mert azok nem csapnák be ennyire a magyarokat, és nem hangynák vergődni, éhezni őket. Ez az ember tényleg egy útszéli csavargó, tolvaj, egy nemzetellenes bűnöző.

nepszava.us


 

Kommentek

h i r d e t é s