h i r d e t é s

Csak a teljes átvilágítás után lehet javítani a gazdaságos működést az esztergomi kórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csak a teljes átvilágítás után lehet javítani a gazdaságos működést az esztergomi kórházban

2016. december 15. - 14:10
0 komment

 

Elkészült az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház helyzetének értékelése.

Fotó: vaszary.hu

Az éves összefoglaló röviden tartalmazza az esztergomi kórház tevékenységét, gazdálkodásának főbb paramétereit és a jövőbeni feladatokat.

Az előző évhez képest a Vaszary Kolos Kórházban nem történt lényegi változás.

A beszámolóban olvasható, hogy az intézmény gazdálkodását át kell világítani, mert néhány szakterült gazdálkodása irreálisan magas költségekkel működik.

Fenntartói segítséggel tudta kiegyenlíteni a kórház azt a közel 100 milliós tartozást, amely a kórház élelmezését ellátó Hungast Kft. felé halmozódott fel. A régóta húzódó probléma és átállás kisebb zökkenőkkel (2016. augusztus első napjaiban nem volt melegétkeztetés a kórházban - a szerk.).

Kitér még a jelentés arra is, hogy az intézmény sikeres kapcsolatot alkított ki a szlovák Davera biztosítóval, ami javítja a határon átnyúló kapcsolatokat. Szintén ebben az évben megoldódott a kórház régóta húzódó CT berendezésének cseréje.

A kórház aktív betegosztályainak kihasználtsága 2016. évben 70,7!, míg a krónikus osztályoké 86,3 % volt. A kórház nagyszázalékú kihasználtsága miatt biztosítani kell a betegek "kiáramlását" a krónikus intézmények felé.

Az intézény dolgozóinak létszáma 604 fő, ebből 78 orvos és 393 egészségügyi szakdolgozó.

A kórház 2016. júliusi 60 napon túli adóssága 46 millió forint.


 

Kommentek

h i r d e t é s