h i r d e t é s

Célkeresztben az óraátállítás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Célkeresztben az óraátállítás

2017. október 14. - 06:52

Lengyelországban egy parlamenti bizottság is támogatja a óraátállítás megszüntetését. - írja a Napi.hu

A kép illusztráció! - Forrás: Origo.hu

A változás kezdeményezői szerint az átállás szívrohamokhoz, depresszióhoz és autóbalesetekhez vezethet.

Lengyelországban hosszú ideje folyik a vita arról, mennyi haszna van a téli és nyári időszámításnak. A Szejm belügyi és adminisztrációs bizottsága most támogatta az óraátállítás eltörlésére tett javaslatot, amelyet az ellenzéki parasztpárt (PSL), az előző kormány koalíciós partnere nyújtott be - tudósított az onet.pl.

A PSL elnöke, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz pikírt megjegyzése szerint egy olyan párt (mármint a kormányzó Jog és Igazságosság, PiS), amely egy éjszaka alatt képes az ország politikai rendszerének megváltoztatására, egy nap alatt rögzítheti a nyári időszámítást Lengyelországban, tehát a legközelebbi időátállás előtt ezt meg lehet oldani.

A pártelnök hozzátette: javaslatukat gazdasági, egészségügyi és társadalmi szempontok is vezérlik. Kiszámították, hogy az óraváltás a gazdasági veszteségeken kívül például az autóbalesetek elszaporodásához, egyesek esetén szívrohamhoz és depresszióhoz vezetett. Ezért a PSL konzekvens kampányt folytatott a javaslata mellett a médiában.

Egyébként a téli időszámításra október utolsó hétvégéjén, 2017. október 29. vasárnap térünk át Magyarországon is, hajnalban 3-ról 2 órára kell visszaállítani az órát.

 

napi.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s