h i r d e t é s

Bűncselekményt követtek el, akik lehallgatással szerzett, manipulált felvételeket terjesztettek a Városháza-ügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bűncselekményt követtek el, akik lehallgatással szerzett, manipulált felvételeket terjesztettek a Városháza-ügyben

2022. november 29. - 06:11

A rendőrségnek sejtése sincs, ki lehet az elkövető, a Városháza-ügyben indított eljárást lezárták.

A tavalyi év egyik legnagyobb antibotránya volt az úgynevezett Városháza-ügy, amelynek kapcsán egyes médiumok és közéleti szereplők azt állították, hogy Karácsony Gergelyék el akarják adni a Városháza épületét, aztán mindenféle lehallgatással szerzett, részleges hangfelvételek kerültek elő találkozókról és megbeszélésekről, amiből egy zavaros vádtömeg jött össze a főpolgármester, Bajnai Gordon volt miniszterelnök és a budapesti városvezetés több tagja, valamint vállalkozók ellen – mint kiderült, illegálisan.

A rendőrség Bajnai Gordonnal tudatta most, hogy vele szemben valóban bűncselekményt követtek el, amikor lehallgatták, „majd a mondandómat megvágták, így értelmét alapvetően megváltoztatták, és ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették”.

Bajnai úgy kommentálta a fejleményt: „mostanság megint naponta rágalmaznak a NER sajtójában. Érthető, kell a Fidesznek a figyelemelterelés, gyártani kell az újabb ellenséget, hiszen egyre nagyobb a baj az országban, egyre nyilvánvalóbb a rossz kormányzás okozta kár, veszteség, nyomorúság.”

Rajta kívül Karácsony Gergely is megszólalt az ügyben. Ő azt írta: „Önmagában elég cáfolat, hogy ezt a bejegyzést is a Városházán írom, vagyis senki nem adta el, nem is akarta eladni az épületet, de ennél többet mondtunk akkor erről a hazug és aljas lejárató kampányról. Hogy az egész egy nagy kamu. Hogy orosz módszertan szerinti kompromatról van szó. Hogy titkosszolgálati eszközöket használtak, ezzel bűncselekményt követtek el a manipulátorok. Hogy a hangfelvételeket manipulálták. Hogy akik ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez. Nos, azóta rendőrségi és bírósági határozatok bizonyítják: ők hazudtak, a mi állításaink igazak.”

Hozzátette: „Emlékezzünk meg az ügy szereplőiről is: a Fidesz volt gazdasági igazgatója, Magyarország leggazdagabb családjának tagja, aki több formában is üzletel az állammal, és egy bizonyos Zentai úr, aki azóta jogerősen veszített velem szemben személyiségi jogi pert.” (rtl.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky