fbpx Bródy: "Jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével" | CIVILHETES

h i r d e t é s

Bródy: "Jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bródy: "Jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével"

2020. november 20. - 16:15

 

Egyre mélyül az árok a két zenészlegenda között. S ennek alighanem a rajongók isszák meg a levét.Szörényi Levente egy interjúban keményen kritizálta zenésztársát, Bródy Jánost. 

Az Illés két emblematikus alakja egyre távolabb kerül egymástól.

Van elég dráma az életünkben. A vírusjárvány közepette minden jó szóra szükség van, különösen azok között, akik szinte együtt küzdötték végig az életüket. Ezért is megdöbbentő, hogy miközben Benkő Lászlót gyászoljuk, Balázs Fecó életéért aggódunk, s riadtan hallgatjuk a járványról szóló híreket, még mesterségesen is feszültséget keltenek. Szörényi Levente "tabudöntögető" interjút adott a Mandiner.hu-nak, amelyben már-már gyűlölettel beszél szerzőtársáról, egykori zenésztársáról, Bródy Jánosról. Az Illés és a Fonográf zenekar egykori énekese például azt mondja: "Bródy az SZFE-s szerepvállalással eddig nem látott mélységekbe pengette le magát..."

Sokkoló mondat egy olyan emberről, akivel évtizedeken álltak együtt a színpadon. Mondhatni jóban és rosszban. Aztán Szörényi még rá is tesz egy lapáttal: "Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni..." S a legendás zenész nemcsak a "csapattársát" osztja ki, de lesújtó véleménnyel van a színművészeti egyetemen folyó képzésről is. Merthogy megállapítja: "Nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából..." A tiltakozó egyetemistákról pedig kijelenti, hogy "irritáló gőg" fűti őket.

Bródy János, aki valóban rendszeresen mond és formál véleményt különböző társadalmi és politikai ügyekben, megdöbbent az interjún, Szörényi mondatain.

"Én úgy nőttem fel, hogy ha valakivel bajom van, azt szemtől-szemben megmondom. Leventével körülbelül egy hónapja találkoztam az Erkel Színházban, az István a király operai bemutatóján. Hosszú ideig álltunk egymás mellett a színpadon, együtt zenéltünk, együtt beszéltünk át mindent, ám ott, az Erkelben Levente egy szóval sem mondta, hogy valami baja lenne velem, vagy azzal, hogy véleményt mondok különböző ügyekben. Most pedig itt van ez a kifakadás, amit egyszerűen nem értek. Az biztos, hogy jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével..." (Blikk)


 

h i r d e t é s

Kommentek