h i r d e t é s

Bill Gates elmondta, mit tenne másképpen, ha ő lenne a koronavírus elleni harc felelőse

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bill Gates elmondta, mit tenne másképpen, ha ő lenne a koronavírus elleni harc felelőse

2020. augusztus 03. - 07:46

 

Bill Gates, a Microsoft alapítója a Yahoo Finance heti interjúsorozata keretében beszélgetett Andy Serwer újságíróval.

Bill Gates - Fotó: Michael Cohen/AFP

Az Egyesült Államoknak rendelkezésére állnak a vírus megfékezéséhez szükséges eszközök és kapacitások, állítja Bill Gates, aki 2000-ig vezette a Microsoftot. Feleségével abban az évben alapították meg a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amely ma közel 1500 embert alkalmaz és már 46,8 milliárd dollár értékű adományt juttatott a rászorulóknak.

A kormányzat részére tett javaslatai sorában Bill Gates mindenekelőtt egy nemzeti tesztstratégia kialakítását javasolta, amelyet egy szövetségi ügynökségnek, a Betegségeket Ellenőrző Központnak (CDC) kellene irányítani.

"Létre kell hozni egy honlapot, rátenni a CDC logóját, és meghatározni azt a fontossági sorrendet, hogy kiket kell tesztelni. A CDC rendkívül hatékony intézmény – a legjobb a világon."

Megítélése szerint a maszkviselésnek általánossá kell válnia. A maszkviselést mindkét pártnak támogatnia kellene.

Bill Gates kijelentette: "fontosnak tartaná, hogy az Egyesült Államok vezető járványügyi tisztségviselőinek véleményét a politikai döntéshozók tiszteletben tartsák. Lekezelni a szakértőket valószínűleg nem a legjobb megközelítés. Az ő feladatuk, hogy valós képet alkossanak a helyzetről. Hadd mondják el, mely gyógyszerkísérletek hoztak eredményt és melyek nem – ezekről a kérdésekről nem szabad félrevezetni az embereket."

Emellett széleskörű társadalmi vitát kell folytatni arról, hogyan nyissák újra a közösségi intézményeket, iskolákat, a gazdaságot.

"Lehetséges, hogy a 15 év alatti gyermekek esetében újraindulhatna az iskola. Az idősebbek esetében viszont, ahol a közösségekben magas a fertőzések száma, sajnos valószínűleg más utat kell keresni" - tette hozzá. (novekedes.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s