h i r d e t é s

Beperli a Rolling Stones Donald Trumpot, ha használja a zenéjüket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Beperli a Rolling Stones Donald Trumpot, ha használja a zenéjüket

2020. június 29. - 10:50

 

Perrel fenyegeti a Rolling Stones az amerikai elnököt, ha még egyszer engedély nélkül használja a zenéjüket a kampányában. - írja az euronews.com.

Forrás: BBC

A You Can't Always Get What You Want című szám akkordjai az oklahomai Tulsa városában csendültek fel az elnök ottani kampányrendezvényén.

A Rolling Stones jogi képviselői már a 2016-os kampányban is felszólították Trumpot, hogy vegye le a rendezvények zenei listájáról ezt a számot.

Egy korábbi zene felhasználási esetben a Rolling Stones hárommillió dollárért engedélyezte Bill Gatesnek, hogy a Star Me Up című számát felhasználja a Windows '95 bevezető kampányában.

Nem ez az első alkalom, hogy a sokszori felszólítások ellenére, az elnök engedély nélkül használ rock klasszikusokat.

Trump ugyancsak Tulsában használta Tom Petty “I Won't Back Down'' című dalát.

A rocklegenda családja közleményében azt írta, hogy

Trump semmilyen módon nem volt felhatalmazva arra, hogy ezt a dalt felhasználja egy olyan kampány előmozdítására, amely túl sok amerikait és józan észt hagy maga mögött. Mind Tom Petty, mind a családja határozottan elutasítja a rasszizmust, éppúgy, mint a megkülönböztetés bármely formáját. Tom Petty soha nem engedte volna, hogy a dalát egy gyűlöletkampányban használják fel. Ő összehozni szerette az embereket.

euronews.com


 

h i r d e t é s