h i r d e t é s

Bejelentéseket tesz a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bejelentéseket tesz a kormány

2023. március 23. - 10:25

A szerdai kormányülést követően Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra tesz bejelentéseket.

Kormányinfó - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Szerdán ült a kormány a Karmelitába, rend szerint másnap Kormányinfó követi az eseményt, most sincs ez másképp, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő foglalja össze a kormány friss döntéseit, majd válaszol az újságírók kérdéseire. Tartson velünk!

Rövid volt a kormányülés: "Gulyás Gergely: szerdán röviden tárgyaltunk az aktuális kérdésekről, miután a miniszterelnöknek az EU-csúcsra kellett utaznia Brüsszelbe."

Gulyás Gergely: egyre több dolog ad okot aggodalomra, a jelek az eszkaláció irányába mutatnak. Életet menteni a kormány álláspontja szerint békével lehet. Nem veszünk részt fegyverszállításban, de a NATO védelmi képességeinek erősítésére lehetőséget biztosítunk. A NATO-tagországok csak akkor bocsátkozhatnak harcba, ha valamely tagországát támadás éri, ilyen 2001. szeptember 11-én volt utoljára. Magyarország teljesíti NATO-kötelezettségeit. Magyarország létrehozott egy magas készültségű csapatot, védelmi céllal, magyar, amerikai, olasz és török katonák részvételével.

Gulyás Gergely: az elsők között voltunk, akik szorgalmazták ezt. Lőszerbeszerzésről döntöttünk, ezeket a lőszereket csak Magyarország fogja felhasználni, külföldre továbbra sem küldünk.

Gulyás Gergely: egy éve a magyarok világosan állást foglaltak a béke ügyében. Kérünk mindenkit, támogassa ezt a parlamenti határozatot. Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni a háborúba. Minden támogatást humanitárius eszközökkel nyújtunk Ukrajnának, Kárpátaljának. A magyar emberek közös akarata elegendő kell, hogy legyen elkerülni a háborúba sodródást.


h i r d e t é s

Clicky