h i r d e t é s

"Be kell tömni az új fideszes tolvaj generáció száját"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Be kell tömni az új fideszes tolvaj generáció száját"

2018. október 31. - 06:57

Párbeszéd: Orbán Viktor megszorításokra készül.

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szabó Tímea (Párbeszéd) szerint megszorító csomagot készül összeállítani Orbán Viktor és kormánya. Azt mondta: a csomagra azért van szükség, "mert be kell tömni az új fideszes tolvaj generáció száját". 

A megszorítás elemei a cafeteria eltörlése, a lakáskassza állami támogatásának elvétele, valamint a közszféra dolgozóinak elbocsátása, amely a képviselő szerint csak idén kilencezer embert érint. A legfájóbb megszorítást azonban szerinte az oktatásban hajtják végre, a legveszélyesebbet pedig az egészségügy magánosításával.  

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában "átgondolatlan gépágyúzásnak" nevezte a felszólalást, amelynek oka, hogy az ellenzéki képviselő olyan politikát támogat, amely nem a teljesítményre épül, hanem azt ellenzi. 

Bírálta, hogy a Párbeszéddel választási szövetségre lépett MSZP már 2006-ban, a magyar gazdaság összeomlásakor teljes mértékben tagadta a teljesítményt. Ez 2010 után megfordult, ami által jobban támogathatók a sérülékeny csoportok. Rámutatott a jelentős gazdasági növekedésre, a csökkenő államadósságra és arra, hogy a hiány évek óta 3 százalék alatti, miközben folyamatosan emelkednek a reálbérek. 

(MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s