fbpx Bánki Erik cége úgy ért el tavaly 140 milliós bevételt a semmiből, hogy egyetlen alkalmazottja sem volt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Bánki Erik cége úgy ért el tavaly 140 milliós bevételt a semmiből, hogy egyetlen alkalmazottja sem volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bánki Erik cége úgy ért el tavaly 140 milliós bevételt a semmiből, hogy egyetlen alkalmazottja sem volt

2018. június 08. - 19:28

 

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke két olyan cégnek is a tulajdonosa, amely párját ritkító módon tudta növelni a bevételeit tavaly – szúrta ki a 24.hu a cégek frissen közzétett pénzügyi beszámolójában. - írja a 168ora.hu.

Forrás: MTI/24.hu Fotó: Kovács Attila

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke két olyan cégnek is a tulajdonosa, amely párját ritkító módon tudta növelni a bevételeit tavaly – szúrta ki a 24.hu a cégek frissen közzétett pénzügyi beszámolójában.

A 2015-ben alapított Pannon PR 2020 Marketing és Kommunikációs Tanácsadó Kft. a 2016-ban elért nulla forintról 140 millió forintra tudta növelni a bevételét. 

Mindezt úgy tudta, hogy a beszámoló szerint tavaly egyetlen munkavállalót sem foglalkoztatott.

A portál arra következtet, hogy a bevétel csakis Bánki Erik érdeme lehet, aki tulajdonosa és ügyvezetője a társaságnak. Igaz, a cég kiadásai meghaladták a bevételt, összesen 146 millió forintot költött, így hat milliós veszteséggel zárták az évet. A 24.hu azt írja, hogy a beszámoló nem részletezi, hogy pontosan mire költötte a bevételt a társaság.

A képviselőnek van egy agrárcége is, a BA-Agrár Kft., amit 2016-ban alapított feleségével. Ez is úgy tudott 49 millió forintos bevételre szert tenni, hogy egyetlen munkavállalót sem alkalmazott.

Itt is sokat költöttek, így a beszámoló szerint csupán 1,2 millió forintos nyereséget produkáltak.

A kormánypárti politikusnak azonban nem kell aggódnia, tavaly több mint 30 hektárral tudta gyarapítani a főként szántókból álló birtokait, így már több mint egy tucat településen gazdálkodhat. Csak a tavalyi évben feleségével együtt majdnem 60 millió forint vissza nem térítendő brüsszeli támogatást nyertek el.

Bánki ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy egyáltalán nem tartja összeférhetetlennek azt, hogy uniós pénzt nyert, és hogy milyen politikát folytat a kormány Brüsszellel szemben.

Bánki Erik korábban a kétes hírű Opimusba is fektetett, bár nem teljesen tiszta, hogy miért is miből tudott hetven millióért részvényt venni 2013-ban.

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s