h i r d e t é s

Az SZFE elhatárolódik "az önjelölt megmondóemberektől", Gyurcsány Ferenctől, és a Pesti Srácoktól is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az SZFE elhatárolódik "az önjelölt megmondóemberektől", Gyurcsány Ferenctől, és a Pesti Srácoktól is

2020. augusztus 11. - 06:49

 

Azok részéről is megillet bennünket a tájékozódás tisztessége, akik nem értenek velünk egyet – jelentették ki.

Forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem / Facebook

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem elítél minden szélsőséges megnyilvánulást, származzon az önjelölt megmondóemberektől, Gyurcsány Ferenctől, vagy a Pesti Srácoktól" – olvasható az SZFE hallgatóinak mai közleményében.

Az SZFE Intézetvezetői Tanácsának közleményében a diákok a következőt írják:

  • "Egyrészt nehezményezzük, hogy szakmai álláspontunkat, érveinket összemossák a bennünket 'támogató' hangos és taszító nyilatkozatokkal.
  • Másrészt elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a védelmünkben bárki antidemokratikus kijelentéseket tegyen.
  • Harmadrészt határozottan visszautasítjuk az oktatóinkat és a hallgatóinkat durván sértő, szabadságjogaikat alpári módon megkérdőjelező megnyilvánulásokat.

Az egyetem kommunikációja transzparens: álláspontja és a történések a modellváltással kapcsolatos hírleveleiből megismerhetők. Azok részéről is megillet bennünket a tájékozódás tisztessége, akik nem értenek velünk egyet."

Mindezt azután osztották meg Facebook-oldalukon, hogy nemrég a Pesti Srácok a "Végre! Liberális hüllőkeltetőből nemzeti intézmény lesz a színművészeti!" című írásában üzent az egyetemi hallgatóknak: "Miféle szabadságról hadováltok, ifjak? Zavart érzek az erőben. Ez egy egyetem, nem pedig Woodstock vagy Ozora, ahol napokig hentereghettek a fűben, szétcsúszva."

Gyurcsány Ferenc pedig szintén Facebook-posztban kapcsolódott az eseményekre: "Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot." – fogalmazott.

Az SZFE kormánypárti kuratóriumi tagjai ez utóbira hivatkozva félig vagy teljesen nyílt utalásokkal erősítik tovább azt a kormányzati retorikát, hogy ellenzéki politikusok állnak az egyetemi polgárok tiltakozásának hátterében.

Az európai út meg nem vezet sehova. "Az európai út, ami a liberális útnak tűnik, nem vezet sehova. Kimondhatjuk, hogy út a semmibe. És ennek a veszélye áll fenn most. Úgyhogy én riadót fújnék a jóérzésű emberek felé, akik fel tudják mérni ezeket a nehézségeket, hogy menjenek el szavazni, és szavazzanak a Fideszre."

"Az SZFE közössége számára mindenekfelett fontos szempont az Universitas sok száz éves hagyománya: az alaptörvény által is biztosított egyetemi autonómia sértetlensége" – zárul közleményük. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s