h i r d e t é s

Az ország összes mozijában vetíthetik a Gyurcsány-filmet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ország összes mozijában vetíthetik a Gyurcsány-filmet

2021. október 17. - 17:09

Lépett az NMHH, művészfilm lett a politikai krimi. 

A multiplexek mellett az ország összes artmozija is vetítheti majd a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az utána kialakult politikai helyzetet és hangulatot feldolgozó politikai krimit, az Elkxrtuk című filmet – tájékoztatta szerkesztőségünket a Megafilm.

A közlemény szerint a film teljes mértékben megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése alapján, ami azt jelenti, hogy a Kálomista Gábor–Helmeczy Dorottya producerpáros által jegyzett film megkapta az artmozis besorolást, így nincs akadálya annak, hogy az ország összes mozijában – a multiplex és művészmozikban egyaránt – játszhassák az október 21-én megjelenő filmet.

A közleményben megjegyzik, korábban több fórumon is arról cikkeztek, hogy a filmet csak a Corvin mozi játssza majd a fővárosi artmozik közül. Hozzáteszik, hogy a Budapest Filmmel már korábban is zajlottak tárgyalások három másik moziról is, ahol a filmet játszanák, de olyan információk is napvilágot láttak, MISZERINT A MULTIPLEXEK NEM VAGY CSAK NAGYON ALACSONY SZÁMMAL VETÍTENÉK A PRODUKCIÓT.

A közlemény szerint a megtagadás indoka az volt, hogy „nem hordoz megfelelő művészeti értéket a film”, az NMHH azonban máshogy gondolta – teszik hozzá.

Kálomista Gábor producer az Indexnek adott interjújában korábban úgy fogalmazott: a filmjét politikai okokból próbálja ellehetetleníteni a Budapest Film. A szervezet és a Cinema City mozihálózat ezt az állítást cáfolta, és ígéretet tettek: ha sokan akarják megnézni a filmet, akkor többször vetítik majd.

A Corvin moziban később az elővétel első napján elfogytak a jegyek a film október 21-i premierjére, a Budapest Film ezért megduplázta az Elkxrtuk vetítéseit.

A filmmel kapcsolatban Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója azt írta, hogy az első magyar politikai thriller

belemélyeszti a fogát a magyar ellenzékbe.

Index


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s