h i r d e t é s

Az operatív törzs azt kéri, senki ne menjen tömegrendezvényre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az operatív törzs azt kéri, senki ne menjen tömegrendezvényre

2020. október 21. - 16:41

 

A Müller Cecíliát helyettesítő Galgóczy Ágnes (NNK) a szerdai tájékoztatón aláhúzta: nem tartható a biztonságos védőtávolság ezeken. Közölte, 14 koronavírusos gyermeket ápolnak kórházban, de egyikük sincs lélegeztetőgépen.

Operatív törzs - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Soha nem volt még 48 a magyarországi koronavírus-áldozatok száma egyetlen nap alatt, az új fertőzöttek száma továbbra is az ezres szám körül mozog. 

Müller Cecília hivatali elfoglaltsága miatt nem vett részt az operatív törzs tájékoztatóján.

Galgóczy Ágnes osztályvezető helyettesítette ezúttal őt a Nemzeti Népegészségügyi Központ részéről, elmondta, az elhunytak 6 százalékának nem volt korábban krónikus vagy alapbetegsége.

Jelezte sokak érdeklődésére, hogy gyermek fertőzött jelenleg nincs lélegeztetőgépen, 14 gyermek van kórházban.

Covidos betegeket összesen 25 kórházban ápolnak (2023 beteget), 201 beteg van lélegeztetőgépen.

Foglalkozott az influenzavírussal és az az elleni védőoltással is: nyomatékosította, hogy minden évben új oltás van, ezek idén is hatékonyak és biztonságosak. "Kérem, hogy éljenek ezzel az oltással" - hívta fel a figyelmet.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese a tájékoztatón elmondta, egy hónapja élnek újra a rendkívüli intézkedések, azóta 566 embert kellett a tömegközlekedésben maszkviselésre bírni - most egy nap alatt 10 ilyen eset volt -, 16 esetben rendőri intézkedésre volt szükség, 1 esetben volt csak szükség pénzbüntetésre.

10 155 karantén-ellenőrzés történt az elmúlt napon, 25 203 személy van most hatósági házi karanténban. Mobilon keresztül 1016 embert tudnak ellenőrizni. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s