h i r d e t é s

Az igazságügyi miniszter közleménye! - Varga Judit anyósa lehet az OBH elnökhelyettese

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az igazságügyi miniszter közleménye! - Varga Judit anyósa lehet az OBH elnökhelyettese

2020. április 03. - 11:10

 

Az ellenzék szerint nem létező “független” média ökle, az index ma öles betűkkel hirdeti, hogy az anyósom pályázott az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesi posztjára. - írja Varga Judit a Facebook oldalán.

Illusztráció: MTI Fotó: Olivier Hoslet

"A “független” médium, ugyan nem kérdezett meg a kérdésben, de a következőket tartom szükségesnek közölni:

Az anyósom 1984. óta dolgozik bíróként (ekkor én még óvodás voltam), sőt talán sokan emlékeznek az édesapjára, dr. Erőss Pálra is, aki legfelsőbb bírósági bíróként és egyben a Jogi Esetek című műsor szereplőjeként egy “ország jogásza volt”. Felsorolni is nehéz, hogy a 36 éves bírói pályafutása során a bírói hivatás és igazgatás hány területén dolgozott, de ami talán a legfontosabb, hogy 2012. január 1. óta, tehát az én miniszteri kinevezésem előtt 7 évvel nevezte ki a Kúria elnöke, a Kúria főtitkárának, ami a bírói hivatás egyik csúcsa és a bíróságok egyik legfontosabb igazgatási vezetői funkciója.

Ezt a pozíciót töltötte be mostanáig, mindenki szakmai megelégedésére. Ez még az index újságírójának sem fájt. Amennyiben az OBH elnökhelyettesévé kinevezik, nem előre lép, hanem legfeljebb oldalra. Az önéletrajza magáért beszél:

https://kuria-birosag.hu/hu/dr-eross-monika…

Ha az index újságírója a vonatkozó jogszabályokat elolvasta volna, pontosan látnia kellett volna, hogy az anyósom pozícióváltása semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel."

 


 

h i r d e t é s