h i r d e t é s

Az Európai Parlament elnöke bekérette a magyar nagykövetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Európai Parlament elnöke bekérette a magyar nagykövetet

2017. november 08. - 19:21

 

Tajani arra fogja kérni a kormányt, hogy állítsa le a "Soros elleni, úgynevezett nemzeti konzultációt".

Forrás: Újhelyi Istán Facebook oldala

Antonio Tajani arra fogja kérni a magyar kormányt, hogy állítsa le a „Soros-terv” elleni nemzeti konzultációt.

Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője azt is tudni véli, hogy Antonio Tajani telefonon beszél majd Orbán Viktorral. Az ügy az Európai Parlament szerda délutáni elnöki értekezletén került szóba, ahol a képviselőcsoportok vezetői és a Parlament elnöke tárgyalt stratégiai ügyekről. 

Guy Verhofstadt Orbán Viktor egyik leghangosabb kritikusa az Európai Parlamentben, Antonio Tajani EP-elnök viszont ugyanannak az Európai Néppártnak a tagja, mint a Fidesz-KDNP. A politikust idén januárban választották az EP élére, akkor a magyar kormánypártok delegációja gratulált neki, mert így a testületnek „magyarbarát elnöke lesz”.

Az Európai Parlament elnöki irodájától megerősítették a fenti információkat, arról azonban, hogy a találkozóra és a telefonbeszélgetésre mikor kerülhet sor, egyelőre nem tudtak többet mondani.

Reagált a kormány

A kormány részéről a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt Verhofstadt kritikájára. Dömötör szerint a Magyarországot rendszeresen kioktató liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól.

Azt mondta: Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket

terebélyes arcátlanság.

Az államtitkár szerint ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról, és a betelepítési tervekről

– közölte az MTI.

index.hu


 

h i r d e t é s