h i r d e t é s

Az áramlopást Gyurcsány egy Karácsony elleni támadással akarja leplezni!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az áramlopást Gyurcsány egy Karácsony elleni támadással akarja leplezni!

2020. október 20. - 08:25

 

Gyurcsány támadást indít a főpolgármester ellen?

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc - A kép illusztráció! - Forrás: ripost.hu

Feszültséget okoznak a baloldalon a Karácsony Gergely által kitalált fővárosi kerékpársávok – ez jelent meg több, egyébként baloldalinak tartott felületen. A XVIII. kerület DK-s polgármestere nyilvánosan is nekiment a "gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó" kerékpársávoknak. A hírek szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök "személyesen irányítja" a főpolgármester elleni támadást, mert így akarja átvenni az irányítást a baloldalon a DK – közölte az M1 Híradója.

A helyi kerületi politikára rálátók szerint már a 2022-es ellenzéki miniszterelnök-jelölti állítási harc egyik felvonása lehet az a Facebook-bejegyzés, amelyet vasárnap késő este tett közzé a fővárosi XVIII. kerület DK-s polgármestere. Szaniszló Sándor ugyanis lényegében nekiment a Karácsony Gergely által támogatott Üllői úti kerékpársávoknak.

Azt írta: ellenzi a kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, és a XVIII. kerület polgármestereként tárgyalásokat kezdeményez a fővárossal a hátrányok megszüntetéséről vagy egy kompezációs csomag kidolgozása érdekében.

A "balliberális holdudvarhoz" köthető Publicus Intézet által készített közvélemény-kutatásra hivatkozva posztolt két grafikát, amelyekből az olvasható ki, hogy a kerületi lakosok körében végzett kutatás szerint az ott élők 46 százaléka ellenzi vagy inkább ellenzi az új kerékpársávokat.

Egy másik kérdésre pedig a válaszadók több mint kétharmada mondta azt, hogy nagyon károsnak vagy inkább károsnak tartja az autósok számára ezeket a sávokat. Az egyik népszerű fővárosi közlekedéssel foglalkozó Facebook-csoport vezetője kifejtette: nem tartja indolkoltnak a sávok fenntartását, hiszen a hidegebb idő beköszönte után abszolút nem lesznek azok kihasználva.

Az M1-en a kerület korábbi polgámestere, Ughy Attila úgy fogalmazott: rendkívül balesetbeszélyes ez a megoldás, és a torlódások is mindennapossá váltak az Üllői út környékén.

Elmondta: nem a kerékpárutak fejlesztésével van a baj, hanem a kivitelezés módjával. Példaként felhozta: Tarlós István korábbi főpolgármester és a tavaly leváltott helyi kerületi vezetés egy kidolgozott koncepciót hagyott az új főpolgámesterre, aki szinte azonnal leállította ezeket a fejlesztéseket.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya a XVIII. kerületi DK-s polgármester posztját nem kommentálta. (hirado.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s