h i r d e t é s

Állatokkal kapcsolatos motívumok a csodás italoknál

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Állatokkal kapcsolatos motívumok a csodás italoknál

2020. október 22. - 10:39

 

Elsőre talán nem is gondolnánk, milyen sok köze lehet egy állatnak egy sokak által kedvelt alkoholos italhoz. Ebben a cikkben viszont mutatunk néhány nagyszerű példát arra, miként is fűzhető össze a vodka vagy éppenséggel a gin egy különleges állat egyedi motívumával.

Forrás: idrinks.hu

A Beluga és a tokhal kapcsolata

Ha van szerencsénk megcsodálni a Beluga vodka címkéjét, akkor biztosan feltűnik a rajta megtalálható látványos tokhal. Nos, ez a szimbólum a Beluga készítéséhez használt artézi víz makulátlan tisztaságára utal. Merthogy arról szólnak a hírek, hogy az artézi vízforrás háromszáz méteres körzetében semmilyen ipari létesítmény nem található.

A Zubrowka és a bölény kapcsolata

A lengyelek messze földön híres itala a bölényfű miatt szerepeltet száguldó bölényt motívumként a címkéjén. Egyébként a sokszor illatos perjelnek is nevezett gyógynövény szolgáltatja a Zubrowka elképesztően finom zamatát, ami komoly szerepet játszik a csodás összhatásban.

Magát a bölényfüvet egyébként a lengyel-fehérorosz határon megtalálható Bialowiezai Nemzeti Parkban szedik nyaranta, méghozzá kézzel, majd pedig a napon szárítják meg.

Mit keres egy liba a Grey Goose vodka palackján?

A Grey Goose vodka egyik legfontosabb marketingüzenete, hogy az ízlelése által felszabadult szabadságélményben részesülhetünk. Ennek a szabadságnak a szimbóluma gyakorlatilag a vadliba, ami ugyebár éppenséggel oda repül, ahová csak szeretne.

Különleges ormányos motívum az Elephant Sloe Gin kapcsán

Az Elephant Sloe Gin egyik meghatározó sajátossága, hogy nem kevesebb, mint tizennégy káprázatos gyógynövényt felvonultat fel minden egyes palackban. Persze a gin nemcsak emiatt híres. Mivel a gyártó eltökélt célja a lehetőségek szerint minél inkább óvni az ormányosokat, ezért a vállalat profitjának 15%-át rendszerint az elefántok védelmére fordítják.

Blind Tiger Gin, avagy alkoholos ital a tigris bűvöletében

Egészen egyedi történet fűzhető a Blind Tiger Gin sztorihoz, mégpedig a szesztilalom idejéről. Ekkoriban ugyanis néhány furfangos üzletember briliáns ötlettel állt elő. Az egyik zugkocsmában jegyárusítást szimuláltak, méghozzá azzal az ígérettel, hogy jegyvásárlásért cserébe egy vak tigris csodálható meg a hátsó szobában. Persze semmilyen állat nem volt hátul, csakis egy jó pohárnyi finom gin.

Igen, egy gyűrűsfarkú maki is szolgálhat egy sokak által kedvelt ital szimbólumaként

A vicces elnevezéssel megáldott gyűrűsfarkú makit úgy is aposztrofálhatjuk, mint a Kalumba Madagascar Spiced Gin „szellem állata”. A ginnel való kapcsolata pedig oda eredeztethető, hogy a csodás ital gyártójának számító Zwack a madagaszkári kalumba gyökérben lelte fel azt a semmivel össze nem hasonlítható komponenst, amivel káprázatos magasságokba emelhető ez a gin.


 

Kommentek

h i r d e t é s