h i r d e t é s

Alattomossága teszi elképesztően fertőzővé a koronavírus legújabb alváltozatát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Alattomossága teszi elképesztően fertőzővé a koronavírus legújabb alváltozatát

2022. augusztus 11. - 11:31

Ez az öt tünet viszont árulkodó

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az omikron BA.5 alvariánsa rendkívül gyorsan terjed, amelyben az is szerepet játszhat, hogy jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kifejtett immunreakciót, valamint a fertőzötteknek sokszor fogalmuk sincs arról, hogy elkapták a koronavírus legújabb alváltozatát, mivel az más betegségekkel könnyen összetéveszthető tüneteket vált ki – fejtette ki véleményét Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Hivatal megbízottja az nbcchicago.com beszámolója szerint.

Chicago vezető orvosa szerint az azonosítást az is nehezíti, hogy sok esetben még azok sem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre, akik konkrét tüneteket produkálnak, ugyanis azok könnyen összetéveszthetők más betegségek tüneteivel.

Az omikron BA.5 alvariánsának a leggyakoribb tünetei közé tartozik az orrfolyás, a torokfájás, a tartós köhögés, a fejfájás és a fáradtság.

A megfigyelések szerint az omikron BA.5 alvariánsa hajlamos arra, hogy az orrjáratokban maradjon, ahelyett, hogy a tüdőbe jutna. Ez pedig egyes orvosi vélemények szerint végül azt eredményezheti, hogy a jövőben az orrba juttatható vakcinák irányába tolódik el a védekezés.

A CDC becslései szerint jelenleg az új esetek több mint 80 százalékát az omikron alvariánsa okozza, a megfigyelések szerint ez a koronavírus-változat jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kiváltott immunitást.

A kezdeti kutatások szerint bizonyos mutációk az omikron BA.5 alvariánsát alkalmasabbá tették arra, hogy kikerülje a fertőzésből, oltásokból és emlékeztető oltásokból szerzett immunitást. A beszámolóban ugyanakkor kiemelik, hogy a védőoltások még mindig magas védelmet nyújtanak a súlyos lefolyású megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozás ellen a BA.5 alvariáns esetében is. (Portfolio)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky